mynewspapers.net

Lista över kinesiska trädOmfattar olika geografiska områden som bergskedjan Himalaya, Gobiöknen och frodiga dalar i Yunnan, Kina är hem till en imponerande samling av inhemska träd. Många olika typer av kinesiska träd kan odlas i hemmet trädgården på andra håll i världen, särskilt i tempererade klimat.

Kina Fir

En medlem av bald cypress familj, Kina Gran (Cunninghamia lanceolata) är ett vintergrönt träd infödda till Kina. Trädet kan växa till att bli ganska stor, når höjder på upp till 75 fot med en spridning av upp till 30 fot. Kina fir har en konisk form, med nålar varierar i färg från blå grön till vitaktig blått beroende på sorten. Kina fir att växa i partiell sol eller fullt solljus i USDA zon 6 till 9. Trädet bör odlas på en plats skyddad från vind, i jord som är dränerande och sura. Vatten trädet ofta, även för att hålla jorden fuktig vid beröring.

Katsura träd

Född i Kina och Japan, katsura trädet är ett lövfällande träd som kan nå höjder på upp till 70 fot. Trädet kan ha en spridning av upp till 50 fot, beroende på sorten. "Pendula" sorten erbjuder en gråtande, låg vana, medan andra sorter har en mer rundad krona. Trädet odlas ofta för sin höst färg, som bladen lysande nyanser av gult och orange. Katsura trädet fungerar bra som ett exemplar träd i USDA zoner 4 till 8 och kan planteras i fullt solljus eller delvis solljus. Plantera trädet i en fuktig, näringsrik jord som är antingen neutrala eller något surt.

Yulan Magnolia

Yulan magnolia (Magnolia heptapeta) är en lövfällande magnoliaträd som härstammar från Kina. Att nå höjder upp till 40 fot, trädet är anmärkningsvärd för dess släta, gråaktig bark och stora, granna vita blommor, vilket är tungt doftande och kan vara upp till åtta inches över. Blommorna kommer senare än andra magnolia arter, ofta visas i slutet av våren. Yulan magnolia passar bäst till USDA zoner 6 till 9. Trädet är anpassningsbar till ett utbud av markförhållanden, men föredrar fullt solljus. Yulan träd bör mulched och vattnas ofta under sommaren, särskilt under sommaren torka.