mynewspapers.net

Lista över kinesiska örtteer

Lista över kinesiska örtteer


Kinesiska örtteer är välsmakande och har många hälsofördelar. De är koffein fri och ger skön komfort. Många populära kinesiska örtteer är blomma te, såsom chrysanthemum, jasmine, rosebud och kaprifol blomma. Helt enkelt placera en palm full av torkade blommor i en kopp kokande vatten, brant i fem minuter och njut.

Krysantemum blomma

Chrysanthemum te är en av de mest populära teer i Kina, enligt ChinaDirect. Den har en kylande effekt, att eliminera värme i kroppen för att sänka feber och lindra halsont. Chrysanthemum kan minska leverinflammation och förbättra synen. Det lindrar nästäppa, förbättrar hy och minskar högt blodtryck. Det är antibakteriella och antiviral, och innehåller kolin och vitamin A och B1.

Jasmin blomma

Jasmin te är mycket väldoftande och har en delikat blommig smak. Det är hög i antioxidanter, som att minska effekterna av åldrande och förhindra fria radikaler. Jasmin te stöd i viktminskning, minskar fett och kolesterol absorption och förhindrar cancer. Eteriska oljor i jasmin har en lugnande effekt, som hjälper lugna nerverna och minska stress.

Kaprifol blomma

Kaprifol blomma te avgiftar kroppen och har antibakteriella och kyla egenskaper. Det minskar sår, svullnader, halsont och hudinfektioner. Du kan använda kaprifol blomma te ensam eller kombinera det med krysantemum blomma te att öka dess kyla och antibakteriella effekter.

Rosebud

Rosebud te är söta och uppvärmningen. Det har en lugnande effekt och hjälper förbättra blodcirkulationen, ger näring åt huden och förbättra matsmältningen. Rosebud te minskar magsmärtor, reglerar menstruation och minskar premenstruella bröstsmärtor. Den behandlar traumatiska skador, minska smärta och förbättra blodcirkulationen på platsen för skadan.