mynewspapers.net

Lista över kinesiska kryddor & örterDet finns ingen anledning att lägga fruktade MSG till kinesisk mat när de kryddor och örter som du använder är bra. Kryddor och örter har använts i Kina i århundraden, inte bara att lägga till smak, men för hälsofördelar också. Med den världsomspännande populariteten kinesisk mat, kan kryddor och örter som anges nedan hittas både färska och bevaras i de flesta specialitet matbutiker och i många stormarknader, och ge en äkta smak till din hem matlagning.

Kinesisk gräslök

Även kallad vitlöksklyftor, gow choy och ku chai, dessa platt blad örter skiljer sig från vanlig gräslök eftersom de har en stickande vitlök smak. Kinesisk gräslök kan också förberedas som blommande gräslök, där de är kokta med oöppnade knopparna fortfarande sitter. En variant på denna ört är gul kinesisk gräslök, som har en vissna, blekt utseende eftersom de har hållits från producerar klorofyll.

Fem-krydda pulver

Denna populära krydda blandning skapades ursprungligen för att uppmana de förmodade helande krafter av den heliga nummer fem. Modern fem-krydda pulver består av mer än fem kryddor, inklusive stjärnanis, kanel, fänkål, Sichuan peppercorn, ingefära, kryddnejlika, apelsinskal och lakrits. Söt och syrlig, fem-krydda pulver används ofta i rör stekning och "Smaksätt krukväxtjord," där köttet är kokt i timmar i en tjock sås. REDAKTÖREN anmärkning: Se http://www.theepicentre.com/Spices/chinesefivespice.html

Stjärnanis

Denna lilla frukt fått sitt namn från fem till tio spetsiga delar frukten och likna en stjärnform. Varje avsnitt är en pod som innehåller ett mörkt färgade, bitter, smaksatt med lakrits utsäde. Stjärnanis kan användas hela, torkade eller pulverform. Det används ofta i lager och soppor. Mandariner tugga hela frukten torkat som ett andetag luftrenare och matsmältningen. REDAKTÖREN anmärkning: Se http://www.theepicentre.com/Spices/staranis.html

Ingefära

Kineserna har varit använda ingefära rot i år för dess smak, doft och medicinska egenskaper. Matlagning med hela roten ger den färskaste kryddig söt smaken, men det kan också användas torkade, pulverform, kristalliserat eller inlagda. Färsk ingefära kan ätas som en garnering eller sallad och ingefära används också i matlagning såser och godis.

Heta senap

Som används som en krydda, njuta eller läggas till såser, denna pepparrot-liknande krydda har en eldig skarp smak. Kinesisk senap säljs beredda eller pulverform. Det kan göras från en mildare gula utsäde eller en varmare brun utsäde.

Sichuan Peppercorn

Sichuan eller Sichuan, pepparkorn är inte relaterade till svarta pepparkorn, trots namnges efter deras likhet. Syrlig, Träig smak krydda är tillverkad av torkade träd bär. För maximal smak, stekt Sichuan pepparkorn på låg värme innan du använder. Kryddan är nära förknippad med Sichuan kinesisk matlagning, kategoriseras av varm, kryddig rätter och går bra med anka, kyckling och fläsk.