mynewspapers.net

Lista över kinesiska gröna bladgrönsakerDet finns dussintals kinesiska gröna bladgrönsaker, men få är tillgänglig i USA. Napa kål och bok choy är ofta lätt tillgängliga på kedjan livsmedelsbutiker. De mer exotiska kinesiska gröna bladgrönsaker, men är svårare att källa men du kan hitta ett bra urval i din lokala asiatiska marknader. Beroende på klimat, kan du även kunna utveckla din egen. Frön finns tillgängliga i plantskolor och online.

Kinesisk kål och kinesisk sallad

Även kallad Napa kål eller vann bok, kinesisk kål är närmare släkt med rovor än kål. Det är den viktigaste ingrediensen i kim chi. kinesisk kål kan ätas kokta eller råa och används i soppor som rör frites. Napa kål växer i kula formade huvuden. Vinter kinesisk sallat är som en korsning mellan selleri och sallad medan sommaren kinesisk sallat är som en maskros-sallad blandning. Båda har ätliga stjälkar och sallad-liknande blad och används i rör frites.

Kinesiska spenat, Broccoli och senap

Kinesiska spenat (sv choy) eller amaranth, ser ut som betor greenerna, med röda eller lila stjälkar och bred, mörkt gröna blad. Det är faktiskt inte besläktade med spenat men istället fick sitt namn från dess utseende. Kinesisk broccoli (gai lan) är en tunn-förföljd mörkt gröna grönsaker med en liten blomma eller huvud som liknar en broccoli krona. Det är oftast serveras kokt. Kinesisk senap (gai choy) har en kryddig mustardy smak och liknar senap greener. Dess stjälkar är och de tunna bladen krypa ofta i sig själva.

Bok Choy, Choy Sum och Tatsoi

Det finns massor av sorter av bok choy, även kallad pak choi, men endast ett fåtal finns i USA. Bok choy har vita revben, liknar selleri och breda blad. Baby bok choy är en miniatyrversion av anläggningen, inte en mindre mogen en. Baby bok choy har gröna revben och lämnar och växer till ungefär sex inches i höjd, jämfört med vanlig bok choy som kan växa upp till en fot i höjd. Choy sum påminner mycket om bok choy, den främsta skillnaden är att den har tunnare revben. Tatsoi är en annan grönsak som ser ut och smakar som bok choy, men med något rundare blad.

Chrysanthemum gröna och söt potatis blad

Chrysanthemum gröna (tong hao) är inte bladen på den dekorativ växten med samma namn. De används i många asiatiska kulturer. Bladen är mycket bitter. Söt potatis blad finns i asiatiska och afrikanska recept, oftast rör stekt med andra proteiner och grönsaker. Det verkar ha många av de samma hälsoegenskaper som roten av växten.