mynewspapers.net

Lista över kinesiska frukter

Lista över kinesiska frukter


När amerikanerna tänker på kinesisk mat, är de rätter som kommer att tänka på vanligtvis mat som rullar ägg, chow mein, General Tso's chicken eller sötsur fläsk. Frukt från Kina anses inte vara vanligt, även om amerikanerna kan äta vissa importerade kinesiska frukt utan att märka det kom från Kina. Medan Kina har flera frukter som växer där, kan de populära frukter som har sitt ursprung i Kina överraska dig.

Kabosu

Kabosu är en typ av citrusfrukter som påbörjar och naturligt växer i Kina. Det är grönt i färg med tårta och syrlig smak som liknar en citron. Under Japans Edoperioden det var importerade från Kina och anpassad till det japanska klimatet, så det är vanligen används för japansk mat som kinesiska. I japanska livsmedel, kabosu görs i vinäger och används som en krydda för smaksättning av fisk.

Litchi

Lychee, som har flera olika stavningar och stavas också ofta som "lychee." Det är en frukt från familjen soapberry som har sitt ursprung i Kanton, Kina och är oftast en röd eller rosa färgade frukt, men vissa träd kan producera gult färgad eller något grön frukt också. Frukten är liten i storlek, vanligtvis runt om storleksanpassa av en jordgubbe med en vårtliknande skal. Skalet dras bort för att avslöja en söt smak frukt. Ett frö finns mitt i frukten.

Kumquat

Kumquats är det minsta citrusfrukt, och de har sitt ursprung i Kina. Enligt Esther Sung, en författare för Epicurious, en kumquat är bara storleken på en druva, men den har en intensiv smak. Hon påpekar att frukten är både söt och syrlig med kumquat skal vara sötare än sedan inre massa. De är en lycklig symbol och äts vanligtvis hela snarare än skalade.

Kiwifrukt

Kiwi, som ibland kallas den kinesiska krusbär, är nationella frukten av Kina. Den växer i regionen Shaanxi i Kina och är full av hälsosamma egenskaper inklusive vitaminer, mineraler och omega-3 fettsyror. Skalet av frukten avlägsnas och gröna inre frukten äts. Fröna är också ätas med frukt.

Dragon frukt

Dragon frukt är en typ av kinesiska frukt som växer på en kaktus. De är en söt och syrlig frukt alternativ som är hög i fiber och C-vitamin, vilket gör dem ett bra alternativ för någon diet. Enligt Mark Vayngrib är frukten ett bra alternativ för alla med typ 2-diabetes.