mynewspapers.net

Lista över karriärer för höger hjärnhalva dominerande personer

Lista över karriärer för höger hjärnhalva dominerande personer


Däremot att den vänstra hjärnhalvan, som kontrollerar språket och logiskt tänkande, är den högra hjärnhalvan källan till kreativitet, kontrollera visuella aspekter av liv och intuition. Människor som är höger-brained dominerande vanligtvis njuta av konst, litteratur och utomhusaktiviteter i stället för naturvetenskap, matematik och inomhus aktiviteter. Dessa egenskaper ger många arbetstillfällen för höger-brained individer. Dominans är inte absolut. Därför, oavsett dominans, varje individ kommer att ha egenskaper från båda sidor av hjärnan.

Inredningsarkitekt

Lista över karriärer för höger hjärnhalva dominerande personer


Enligt Bureau of Labor Statistics, inredningsarkitekter arbete med hur olika färger, arbeta texturer, möbler, belysning och utrymme tillsammans för att möta behoven hos en byggnads åkande. Eftersom rätten-brained människor njuta arbetar visuellt i motsats till textmässigt, ger en praktisk jobb såsom interiör utformning ett bra yrkesval för höger-brained individer. Utforma och välja inredning kommer att tilltala många aspekter av den visuellt benägen, höger-brained personen. Många inredningsarkitekter arbetar med mindre företag eller på frilansbasis.

Retail ManagerMänniskor som har en dominerande höger-hjärna njuta arbetar med människor snarare än ensam. Denna egenskap gör ett jobb i detaljhandeln ett utmärkt val för en rätt-brained person. Butik jobb tillåter individen att arbeta runt ett stort antal människor hela tiden. Höger-brained människor har förmågan att arbeta i en hektisk miljö. Ofta, stör bakgrund buller inte arbetsprocessen av en höger-brained person. Förmågan att fokusera mitt i kaoset kan en uppsjö av arbetstillfällen för den rätt-brained personen.

Rekreation direktör

Lista över karriärer för höger hjärnhalva dominerande personer


Att vara inne för kommer att länge driva en höger-brained enskilda galen. En karriär som har möjligheten att kombinera kärlek till naturen med en karriär ger därför en möjlighet för en rätt-brained person. En karriär inom rekreation regi skulle ge den rätt-brained personen aktiv livsstil han skulle njuta av. Det skulle också tillåta personen att komma runt en stor grupp människor, ett annat kännetecken av en höger-brained person.

Rådgivning psykolog

Lista över karriärer för höger hjärnhalva dominerande personer


Höger-brained människor få glädje av att hjälpa andra lösa deras problem. Detta nöje gör rätt-brained individer bra psykologer. Enligt Bureau of Labor Statistics råd rådgivning psykologer människor att ta itu med problemen i vardagen, inklusive problem i hemmet, arbetsplatsen eller gemenskapen, för att förbättra deras livskvalitet.