mynewspapers.net

Lista över italienska frukost livsmedel

Lista över italienska frukost livsmedel


Italienarna, som de franska och spanska, njuta av en lättare frukost, oftast bestående av en obligatorisk kaffe eller varm choklad och en av ett brett utbud av bakverk. I Italien, frukosten är vanligtvis en on-the-go måltiden, ätit på en bardisk---ofta stillastående--- eller på en bar pall.

Kaffe

Strängt taget kaffe är inte ett livsmedel, men det är en viktig del av frukost i Italien. Kaffe i Italien är i allmänhet antingen espresso (en bild på svart kaffe i en liten kopp) eller cappuccino (svart kaffe med mjölk skum på toppen). Kaffe rekommenderas ej för barn, och antingen vanlig mjölk eller varm choklad i stället fram till tonåren, när den kaffedrickande börjar.

Frukost spett

Italiensk frukost spett är för de lata morgnar när en on-the-go frukost kan förverkas för något mer betydande. Vanligtvis söt italiensk korv och paprika eller lök gängade på spett och stekt. Ibland läggs ananas. Spetten frukost äts på egen hand eller med färskt bröd.

Croissant/Cornetto

Fransmännen har satsat en oåterkallelig fordran på croissant, är det en stapelvara för italiensk frukost. Italienarna kallar deras croissanter "cornettos" och nödvändigtvis äter inte dem med sylt eller grädde, men föredrar att doppa dem i sitt kaffe för morgonen måltid.

Biscotti

Biscotti är fast favoriter för en italiensk frukost. Biscotti är ett slags sött bröd som är bakat, skära, sedan bakas igen form skivor av hårda, söta kex. Dunk biscotti i kaffe eller riskerar att bryta dina tänder.

Brioche

Brioche är ett mjukt, sött bröd med ägg och smör. Brioche görs antingen till enskilda stora bullar eller till en stor rund limpa som klipps och rostade. Distinkt blanka skorpan brioche är resultatet av tillägg av en egg tvätta innan bakning. Brioche äts i Italien med smör, eller på sin egen doppad i kaffe

Bröd och ost

När en söt frukost menyn, är vanligaste alternativet bröd och ost. Ciabatta är en populär frukost bröd och tjocka skivor av det äts med ost. Mjuk mascarpone och ricotta ost är sprids på ciabatta, medan svårare Parmigiano-Reggiano eller Parmesan, skivad och äts med brödet.