mynewspapers.net

Lista över hushållsapparater och energiförbrukning

Lista över hushållsapparater och energiförbrukning


Vitvaror använder upp till 33 procent av elektriciteten och 13 procent av den totala energin i ett genomsnittligt amerikanska hushåll. Äldre apparater är ofta mycket mindre effektiva än nyare, Energy Star--märkta modeller---ofta att en ny apparat kan betala för sig i energibesparingar på bara några år. Dessutom, finns det sätt att minska energianvändningen av dina befintliga apparater genom att ändra hur du använder dem.

Kyl och frys

Kylskåp förbrukar mest energi av alla stora hushållsapparat, i genomsnitt cirka 1,462---kilowattimmar---kWh per hushåll. Bara cirka 34 procent av hushållen har en separat fristående frys, men de som använder ett genomsnitt på 1 150 kWh att köra den. Spara energi genom att ange ditt kylskåp till 3.33 grader Celsius, rengöring av kondensor spolar som rekommenderas av tillverkaren, tillåter luften att cirkulera runt och bakom kylskåpet och byte i door tätningar om de är slitna.

Tvättmaskin och torktumlare

Kläder brickor genomsnitt omkring 120 kWh per år, vilket är endast 0,9 procent av hushållens El Använd. Extra energi är nödvändigt att värma vatten för att tvätta kläder med varm eller varma cykler, så spara energi genom att tvätta med kallt cykla när det är möjligt. Kläd använda 5,8 procent av hushållsel eller 1,079 kWh per år. Inte alltför torra kläder. om din torktumlare har en sensor som stänger av enheten när kläderna når en viss fuktighetsnivå, använda den.

Mikrovågsugn, sortiment och ugn

En rad topp använder 536 kWh/år eller ca 2,8 procent av hushållens energiförbrukning. Ugnen använder 1,8 procent av hemmets energi eller 440 kWh per år. En mikrovågsugn använder 209 kWh, och är det mest effektiva valet för uppvärmning av små portioner mat. Brödrost ugnar är också ett effektivare alternativ för matlagning, med endast 50 kWh per år, eller 0,2 procent av energiförbrukningen. När matlagning på spänna upp, använda lämpligt-storlek brännaren för pannan för att undvika slöseri med energi.

Diskmaskin

Cirka 57 procent av amerikanska hushåll har en diskmaskin. DISKMASKINER använda ett genomsnitt på 512 kWh per år, vilket är 2,5 procent av totala användning. Att spara energi när du använder din diskmaskin, bara köra det med fulla laster---tar det lika mycket kraft och vatten för att rengöra bara några rätter som det gör för att rengöra en komplett last. Torka dina rätter för hand, eller använda alternativet nr-värme torkning om tillgängligt. Skrapa rätter i stället för prerinsing för att spara vatten.