mynewspapers.net

Lista över hushållens brandfarliga vätskor

Lista över hushållens brandfarliga vätskor


Du skulle bli förvånad över hur många brandfarliga produkter är rätt inne i ditt hem. Kök och garage har normalt de längsta förteckningarna över brandfarliga vätskor i huset; dock bör du undersöka varje rum i huset och bo medvetna om dess innehåll och riskfaktorerna som i olyckliga fall av en brand. Felaktig förvaring och användning av brännbara vätskor kan ställa den gnista som antänder lågan för oavsiktlig hushåll brandpåverkan och utgör hot husägare och passagerare.

Kök

En hel del flytande kök staples är brandfarliga. Matoljan brukade steka livsmedel är mycket brandfarliga. Ytterligare gemensamma produkter inkluderar flytande desinfektionsmedel sprayer, Avloppsrens öppnare och aerosol burkar av ugn. Skåp, skåp och pentryn innehåller en uppsjö av brandfarliga produkter i vätske- eller aerosolform burkar. Vissa produkter, såsom vätskor i sprayflaskor, är inte bara brandfarlig men också är explosiv. Andra vätskor som diskmedel innehåller reaktiva ingredienser som kan avge giftiga gaser om de fånga i brand. Undvika eller vara ytterst försiktig när du använder dessa produkter runt öppen eld, nära en kokplatta och pilot ljus och elektriska apparater. Gå på en jakt i skafferier, skåp och skåp. Läs etiketten på produkter för att se om det finns en varning som anger att produkten är brandfarliga. Följ informationen om "till punkt och pricka" att hålla din familj och hem säkert.

Badrum

Kök och garage är oftast de "misstänkta" i form av rum som innehåller flambara vätskor. Ditt sovrum och nära angränsande badrum kan dock innehålla vätskor som kommer att brinna under rätt förutsättningar. Flytande nagellack och nagellack remover innehåller aceton, som är extremt brandfarligt. Aerosol hårspray, gemensamma gnugga alkohol och vissa flytande mediciner kan innehålla alkohol, vilket gör dem brandfarliga. Men respektera oskyldiga användningen, brandfarlighet av dessa objekt. Aldrig använda dem medan rökning, nära ett tänt ljus eller nära en öppen spis.

Tvättstuga

Flytande produkter i tvättstugan som innehåller alkohol, som fläcken removers, är mycket brandfarliga. Andra flytande produkter, såsom rengöringsmedel, blekmedel och flytande mjukmedel och tvätt tillsatser kan vara reaktiv om en brand börjar i tvättstugan, och de kan avge skadliga och giftiga gaser. Tvättstugan är av särskilt intresse eftersom det finns flera värmekällor som kunde starta en brand, som torktumlaren och varmvattenberedare. Lagra tvätt rummet produkter borta från värmekällor, som inuti ett skåp eller på en hylla.

Garage

Listan över brandfarliga vätskor som kan ligga inne i garaget kan få långa, särskilt om det är där du och din familj lagrar allt för bil, gården, hobbies och hantverk. Bilvård produkter som är brandfarliga inkluderar bensin, motorolja och frostskyddsvätska. Park och trädgård inkluderar flytande bekämpningsmedel och herbicider. Målarfärg, thinner, lacker och flytande träslag är brandfarliga. Träkol tändvätska är extremt brandfarligt. Garage kan bli ganska varm inuti under sommaren, varför dessa produkter bör förvaras nära den bakre delen av garaget eller i metall skåp--så de inte utsätts för solljus. Hålla dem borta från varmvattenberedare, pannor och andra källor av värme hela tiden.