mynewspapers.net

Lista över huset arbetsuppgifter

Lista över huset arbetsuppgifter


Utan en lista över arbetsuppgifter är det lätt att missa en storstädning aktivitet--speciellt om du är upptagen och på flykt. En lista över huset arbetsuppgifter hjälper dig också att delegera sysslor snabbt för bekvämlighet eller för att lära ut ansvar till andra. Listan uppgifter bör detalj arbete för varje rum i huset. Detta försäkrar att hemmet som helhet är rena och organiserade när du är klar.

Kök

Köken har en hel del uppgifter på grund av behovet av sanitära mat lagring och beredning utrymme. Lägga bort all mat. Torka av bänkskivor, spis, bord och stol stolar med glas och yta renare att ta bort spill och smulor. Samla och tvätta all smutsig disk, eller sätta dem i diskmaskinen och starta den. Torka ut diskbänken med tvål och en icke-scratch svamp. Köra utspätt blekmedel eller vinäger, bakpulver och citron i avloppet medan den sopor bortskaffande går. Sopa och moppa golvet och ta ut soporna. Häng upp rena handdukar och sätta smutsiga de i tvätten.

Badrum

Intill köket, badrummet har det största behovet av sanitet. Torka av spegeln, bänkskiva och sjunka i den ordningen. Spraya ner dusch och skrubba badkaret. Torka i toaletten, särskilt bakom och mellan locket gångjärnen. Tillämpa vissa toalett renare på toalettstolen och skrubba med en toalettborste. Desinficera avlopp med blekmedel eller vinäger, bakpulver och citron. Sopa, torka och ta bort eventuella skräp.

Vardagsrum och sovrum

I sovrummen och vardagsrummet, är de två primära sysslorna avtorkning alla hårda ytor och dammsugning. Lägga undan något som inte används. Tvätta eller ånga sängkläder och fönsterbehandlingar. Tvätta alla smutsiga kläder och handdukar. Ta ut soporna.

Tvätt/tvättstuga

Torka av allt i tvättstugan, särskilt tvättmaskin och torktumlare. Ren ludd fällor och filter. Avsluta någon tvätt avvaktan. In ren tvätt och tvätt objekt som tvättmedel. Sopa och moppa. Desinficera avlopp och ta ut soporna.

Garage

Garaget kan bli farlig om du inte ger den uppmärksamhet som du gör resten av huset. Lägga undan något verktyg du använder. Torka upp något spill av brännbara eller giftiga ämnen som bensin, fotogen och flytande gödselmedel. Kontrollera för tecken på gnagare aktivitet eller insekt skadedjursangrepp, eftersom dessa snabbt kan sprida sig till resten av huset.