mynewspapers.net

Lista över fördelar av upplevelseturism

Lista över fördelar av upplevelseturism


Äventyrsturism började i liten skala, men har vunnit marknadsandelar i hela världen. Detta beror delvis på semesterfirare som vill ha något annat, för att kunna använda sin tid för att göra en skillnad, eller de kan ute efter för att kombinera resor med sin favoritsport eller aktivitet. Oavsett anledning, ekonomiskt krisdrabbade områden och tillväxtmarknader kan utnyttja det tillfälle som upplevelseturism.

Extra jobb

Äventyrsturism genomsyrar pengar till den lokala ekonomin. Detta händer på många sätt, från hosting resor grupper, att stödja tjänster som mat och transport. Om ett ekonomiskt deprimerad område ger upplevelseturism, jobb i transport, skapas bostäder, utfodring och underhållande besökare.

Miljövänliga

Ledare inom turistnäringen äventyr är dedikerade till att göra denna turism segement lika hållbar som möjligt. Xola, ett företag som partner med nya och befintliga äventyr researrangörer, forskar industrin om miljöpåverkan av denna typ av resor. En av deras rapporter är "Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Mexico: balansera äventyrsresor Potential med klimatförändringar och vattenbrist."

Stöd lokala samhällen

Upplevelseturism kan ge humanitärt bistånd till områden som behöver den. Adventure stöd är ett företag som kombinerar en resenär önskan att göra en skillnad med en gemenskap i nöd. Om besökarna hjälpa tillhandahålla rent vatten eller andra behov, det inte bara gynnar gemenskapen, men stärker gemenskapens förmåga att tillhandahålla för framtida resenärer. Fler turister, mer ekonomisk tillväxt.

Att skapa företagare

Äventyrsturism är en relativt billig industri till för en gemenskap att starta. Det finns företag som specialiserar sig på att hjälpa nya äventyr researrangörer marknadsför sin produkt. Samarbetar med ett etablerat företag kan hjälpa spirande marknader få trovärdighet snabbare, eftersom de kan undvika de misstag som andra gjort före dem.