mynewspapers.net

Lista över fem proteinrika livsmedel och deras näringsvärde

Lista över fem proteinrika livsmedel och deras näringsvärde


Med proteinrika livsmedel är ett bra sätt att komplettera din normala kost, både för den extra tillfredsställelse som kommer från att äta protein och öka din förmåga att bygga upp och utveckla mager muskelmassa. Problemet med proteinrika livsmedel är att vissa innehåller hög kolhydrat värden, medan andra är laddade med fett. För att undvika att förstöra en låg-carb diet eller äta för mycket fett, är det viktigt att veta näringsvärdet i maten innan den läggs till din kost.

Nötkött

Nötkött är ett prisvärt sätt att öka ditt proteinintag. Beroende på snitt och stil av kött du köper, kan du komma någonstans från 15 till 25 g protein och 8 till 25 g fett per 85 g (3 oz) portion, med runda skär med den högsta protein värden och revben med den högsta fetthalten. Kött innehåller en mängd naturliga fetter, även om den stora procentandelen är mättad. Det finns noll kolhydrater i nötkött, även om tillägg av andra ingredienser under förberedelse kan öka detta värde.

Tuna

Tonfisk är den perfekta maten för en proteinrik kost. Denna fisk innehålla inte giftiga halter av kvicksilver och har mycket lägre nivåer av kolesterol än andra sorter av fisk och skaldjur. Näringsämne sammansättningen av tonfisk innehåller 25g protein, 5g fett och ca 1 gram kolhydrater per 85g portion. Fettet är mättade, poly och mono unsaturated och omega-3 fettsyror, som främja hälsosam kardiovaskulär och kognitiva funktion när konsumeras med måtta, säger Michael och Mary Eades, författare av "The Protein Power Lifeplan".

Keso

Keso är en utmärkt källa till protein, naturliga fetter, lågt glykemiskt kolhydrater och kalcium. I en 1-kopp servering av keso finns ca 25g protein, fett 8g och 16g kolhydrater. Majoriteten av fetthalten är mättad, och det finns inga fibrer.

Kidneybönor

Bönor är kalori-tät livsmedel med hög halt av protein, kolhydrater och fibrer. Bäst av allt, innehåller de lite eller ingen fett, vilket gör dem idealiska proteintillskott för fettsnål kost. En kopp bönor innehåller ungefär 14g protein, inget fett och 38g kolhydrater. Kidneybönor kommer också med en jättestor 11g fibrer per portion, nästan hälften av rekommenderade dagliga värdet.

Ägg

Äggen är kanske det enklaste sättet att lägga till protein till din diet på grund av de många olika sätt att förbereda eller kombinera dem med andra livsmedel. Ägg innehåller en betydande mängd fett och även majoriteten av detta fett är poly och mono unsaturated hälsosamma fetter, det är fortfarande en bra idé att ta bort äggulan när man äter mer än ett par ägg varje dag. En genomsnittlig storlek ägg innehåller 6g protein, 5g fett och 1g kolhydrater.