mynewspapers.net

Lista över de mest fattiga länderna

Lista över de mest fattiga länderna


Varje år Förenta nationerna släpper en mänsklig utvecklingsrapport som indexerar alla länder i världen. 2010 Human Development Index (HDI) har flera komponenter som indikerar ett lands hälsa och välstånd, inklusive förväntad livslängd vid födseln, menar år av skolgång och bruttonationalprodukt (BNP). Länderna längst ned i 2010 FN: s Human Development Index anses vara de mest fattiga nationerna i världen.

Zimbabwe

Enligt den senaste HDI är Zimbabwe de mest utarmade landet i världen. Även om det varit nära botten av HDI under många år, har hyperinflation under de senaste åren drivit det till sist. Dessutom har Zimbabwe den lägsta förväntade livslängden för varje nation i världen. Med AIDS som ett fortsatt och skenande problem finner en 2011 rapport om världens fattigaste länder webbplats Richest.org att kvinnor i Zimbabwe endast förväntas leva fram till 34 års ålder och män förrän ålder 37.

Demokratiska republiken Kongo

Uppslukas av dödligaste kriget sedan andra världskriget, är Republiken Kongo, kallas Zaire fram till 1997, inte bara fattiga, men farliga. Även om deras kriget slutade många år sedan, dör medborgare fortfarande på grund av ingen tillgång till hälso-och sjukvård eller mat med näringsvärde. Enligt internationella räddningskommittén, har 5,4 miljoner människor dött sedan 1998 och 45.000 dör varje månad. De flesta av dessa dödsfall kommer från malaria, lunginflammation och undernäring eftersom människor inte har tillgång till hälsovård och mat med näringsvärde.

Niger

Ligger sydost om Algeriet i västra Afrika, har Niger varit oberoende från franska koloniseringen sedan 1960. Fortsatt politisk omvälvning, inklusive kupper och rebellgrupper, hålla det huvudsakligen agrarian och uppehälle-baserade samhället från att få stabilitet. Niger saknar politiska infrastruktur utan någon finansiering för utveckling. Enligt 2010 HDI och CIA-värld Factbook förväntas endast invånarna i Niger delta i skolan för 4,3 år, lägre än varje annat land i världen.

Burundi

Burundi är en liten stat i Centralafrika. Burundis förflutna, liksom många andra närliggande länder, har plågats med inbördeskriget. Även om det var en ny demokratiskt vald regering och eldupphör mellan striderna Hutu och Tutsi fraktioner, har förödande tidigare vänster Burundi i spillror, orsakar det att vara en av världen hade fattigaste länder. Eftersom Burundi har mycket få resurser och en praktiskt taget obefintlig tillverkningssektorn, beror det på jordbruk. Skenande regeringen korruption förhindrar Burundis ekonomin från att växa och lyfta sig ur fattigdom.

Moçambique

Ligger på den sydvästra kusten av Afrika, upphörde Moçambique att vara en portugisisk koloni i 1975. Efter år av kamp mellan fraktioner valde landet en demokratiska fri marknadssamhälle 1989. Även om Moçambique är en av de mest fattiga världen, fattigdomen minskar och den ekonomiska tillväxten är stadig på grund av ekonomiska inrättat reformer av regeringen. I 2009, Moçambiques bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 4,5 procent.