mynewspapers.net

Lista över brittiska ostar

Lista över brittiska ostar


Storbritannien är en nation som är kända för kvalitet och historien av dess många ostar. Storbritannien är hem för dussintals sorters ost, många av dem, som Stilton, produceras ingenstans annars i världen. Cheddar, Lancashire och Shropshire blå är bland de mest populära, men denna lista bara repor på ytan av de mycket varierade ostarna tillverkas i Storbritannien. Ytterligare information om andra populära brittiska ostar kan hittas på brittiska ost styrelsens webbplats på http://www.britishcheese.com/cheese.

Stilton

Stilton är en engelsk ost som produceras i två varianter: blått och vitt. Europeiska kommissionen bevilja status som skyddad ursprungsbeteckning, endast ost tillverkas enligt en strikt kod i grevskapen Derbyshire, Leicestershire, och Nottinghamshire kan kallas Stilton. Kännetecknas av fina blå vener som strålar ut från dess centrum, denna ost är obearbetad och tillåtna för att bilda sin egen päls eller skorpa. Det görs traditionellt i en cylindrisk form och upptäcktes av Cooper Thornhill på en liten gård i Stilton 1730.

Cheddar

De mest konsumerade ost i Förenade kungariket, cheddarost är ganska hårt och kan vara blekt gul till orange. Denna sharp-provsmakning ost, som har sitt ursprung i byn Cheddar i Somerset, nu produceras i andra länder, inklusive Irland, USA, Nya Zeeland och Kanada. Cheddar har varit i produktion sedan åtminstone 1170, men var moderniseras och standardiserat på 1800-talet av Joseph Harding, som idag benämns som "fader" av cheddarost. Nyckeln till skapandet av cheddarost är processen för "cheddaring," där ostmassan knådas med salt, skuren i tärningar rinna vassle, och sedan staplade och vände.

Lancashire ost

Lancashire ost är en smulig ko mjölk ost produceras av många lokala gårdar i området ca 30 miles norr om Manchester (vanligen förknippas med staden Leigh). Lancashire ost är oftast smulig och krämig, även om det kan vara allt från extremt mjuk till halvhård, beroende på längden av dess åldrande period. Skröt som den bästa grillas ost i världen, gjordes Lancashire känd av karaktären av Ben Gunn, som längtade efter osten i Robert Louis Stephensons roman, "Skattkammarön".

Shropshire blå

Trots sitt namn görs Shropshire blå i Skottland, där den skapades på 1970-talet av Andy Williamson, en osttillverkare utbildade i skapandet av Stilton. En blåmögelost, Shropshire tillverkas av pastöriserad komjölk och använder vegetabiliskt löpe. Dess rika orange färg kommer från tillägget av en natural karamellfärg kallas annattoextrakt. Shropshire Blue har en syrlig lukt och en kraftig, stark smak, som är skarpare och oftast krämigare än Stilton. Osten är i åldern 10 till 12 veckor och har en naturlig orange-brun skorpa.