mynewspapers.net

Lista över brittiska flygbolag

Lista över brittiska flygbolag


Olika typer av brittiska flygbolag kan delas upp i underkategorier beroende på vilken typ av flygning som de tillhandahåller. Det finns fyra olika kategorier för brittiska flyg: internationella kommersiella långdistansflygningar, UK inhemska och europeiska kommersiella flygningar, last flyg och charterflyg. Olika brittiska flygbolag fokuserar på olika typer av flygningar, även om vissa företag erbjuder flyg i mer än en kategori.

Kommersiella långdistansflygningar

British Airways är det största flygbolaget i Storbritannien och är mest känd för sina internationella flygningar. Dess främsta konkurrent på marknaden är Virgin Atlantic, som ägs av Sir Richard Branson's Virgin group. British Airways och Virgin är de största flygbolagen för långdistansflygningar, är EasyJet det största flygbolaget i Storbritannien baserat på passagerare som flyger med dem per år. Detta beror på volymen av ekonomin flygningar de tillhandahåller. Förutom de huvudsakliga tre erbjuder monark även längre flygningar till destinationer som Kanarieöarna, Cypern, Egypten, Grekland och Turkiet samt Medelhavsländerna. De ger också charterflyg internationellt. British Airways Limited--ett dotterbolag till BA--erbjuder flyg två gånger om dagen under veckan och en gång per dag på helgerna mellan London och New York.

Inhemska och europeiska flygningar

Den inhemska och den europeiska flygningar marknaden har mer konkurrens än internationella flygningar marknad med företag som Flybe och Jet2 erbjuder lågprisflyg i Storbritannien och Europa bara. BA har en annan biträdande företag på denna marknad, BA CityFlyer, som driver inhemska och europeiska flyg till större städer bara. Ett annat företag som tillhandahåller inrikesflyg är Eastern Airways, men de erbjuder även internationella och privata charterbolag. En skotsk flygbolag heter Loganair driver världens kortaste reguljärflyg - det tar bara två minuter från start till sättning.

Last flyg

För last flight företag är Atlantic Airlines den största i Storbritannien. Det ger tjänster över hela världen men dess huvudfokus ligger på Europeiska och amerikanska flygningar. Skifte nätverk företaget DHL har sitt eget flygbolag, DHL Air Storbritannien, och har flygningar i Europa och Storbritannien. Global Supply system är en brittisk last flygbolag företag som erbjuder flygbolag på grundval av wet lease. Detta innebär att andra företag kan hyra flygningar genom företaget.

Charterflyg

Paketet holiday leverantörer Thomson och Thomas Cook har sina egna flygbolag som tillåter dem att erbjuda schemalagda charterflyg från Förenade kungariket och Irland till destinationer i Europa, Afrika, Asien och Nordamerika. På grund av mängden flygningar ger de, Thomson Airways är den största charter flygbolag i världen. För företag och idrottsorganisationer är det första valet i Storbritannien för corporate charter Suckling Airways. Ett annat företag på detta område är Titan Airways, som också driver fraktflygplan för Royal Mail.