mynewspapers.net

Lista över brittiska blommor

Lista över brittiska blommor


Brittiska landskapet är prickade med många typer av blommor som är infödda till regionen. Det finns blommor som fingerborgsblomma, gul Iris, Birthwort, påskliljor och svenska primrose bara nämna ett fåtal. Nästan alla dessa blommor naturligtvis uppstå i naturen, om den engelska landsbygden och kan ses hemma hos individer där de används som prydnadsväxter.

Fingerborgsblomma (Digitalis purpurea)Fingerborgsblomma, även känd som död mans klockor, blodiga fingrar, fairy mössor, witches' handskar och fairy fingerborgar är en örtartade perenn som är hemma i västra och södra Västeuropa northwester Asien och delar av Afrika. Fingerborgsblomma är en mycket flamboyant växt som vanligt som en vild blomma i Storbritannien där det visar sig, växer i stort överflöd i körfält och woods särskilt i South Devon, hela vägen från Cornwall genom Orkney och Kent. fingerborgsblomma kräver inte en massa jord för att växa och som sådan den kan hittas i klippiga områden, mellan granit skrevor och längs vägkanter. Blommorna på fingerborgsblomma växer på en spikelike stam och de liknar en klocka. färgerna varierar och kan vara allt från gul, lila, vita till rosa. Den mest populära fingerborgsblomma är den gemensamma fingerborgsblomma som är en vartannat år. Det är popularitet beror på dess spektakulära blommor som ger dem mycket värde som en prydnadsväxt.

Gul Iris (Iris pseudacorus L.)

Lista över brittiska blommor


Gul Iris är en annan växt som växer naturligt i Europa och de brittiska öarna. Det är också naturligt i Medelhavet, delar av Asien och delar av Afrika. Iris är en örtartade perenn som växer till mellan 3 och 4 fötter. Den har gröna blad som är hård och formad som ett svärd. Blommor av gul iris är gula till grädde och flera av dem kan hittas på en stam. Gul iris är främst planterade som en dekorativ växt; Det har dock används som en metod för kontroll av erosion och för avlägsnande av metaller i avloppsreningsverk. Gul iris planteras i trädgårdar blomma korgar och blomkrukor, men i dess naturliga miljö, det finns växer fritt i ström-banker, klippiga stränder, våtmarker och floodplain skogar. Gul iris är en giftig växt och försiktighet bör vidtas vid hantering någon del anläggningen. Gul iris kan också orsaka hudirritation.

Birthwort (Aristolochia clematis)

Birthworts kallas även holländaren rör eller pipevines är örtartade perenner som finns växer naturligt i Storbritannien och andra delar av världen, som Medelhavsområdet. Birthwort har en behaglig doft som lockar insekter pollinatörer. Insekterna fastna inuti hylle röret ett tag efter som de släpps, täckt med pollen. Anledningen varför växten kallas en birthwort beror på formen på blommor som liknar en förlossningskanalen. I England användes traditionellt färsk juice från birthwort att framkalla arbetskraft. Birthwort används som en dekorativ växt på grund av sina granna blommor.