mynewspapers.net

Lista över bindande livsmedel för mitt barn

Lista över bindande livsmedel för mitt barn


Förstoppning är ett allvarligt problem för många småbarn. Kost kan ha en enorm effekt på om ett barn är förstoppad eller vanlig. En av de enklaste sätten för att lindra förstoppning i ditt barn är att identifiera och minska mängden bindande livsmedel som ditt barn äter. Dock förstoppning alltid orsakas inte av diet och kan ibland påverkas av stress eller förändringar i barnets dagliga rutin.

Frukter

Vissa frukter kan orsaka förstoppning hos unga småbarn. Dessa frukter är frisk när det används med måtta, men om foder uteslutande åt ett barn eller om alltför mycket ges till toddler då de kan orsaka problem med bindningen. Bananer är en notoriskt bindande mat för små barn. Äppelmos kan också orsaka problem med bindningen i små barn. Även om äppelmos innehåller fibrer, kan som stöd i en frisk tarm, för mycket i kosten ha motsatt resultat. Begränsa barns intag av äppelmos och bananer till en eller två gånger i veckan.

Grönsaker

De flesta grönsaker har ingen bindande påverkar på ett barns tarmrörelser. Enligt Dr Marianne Neifert, som skriver för Parenting Magazine, kan morötter dock ibland orsaka förstoppning hos små barn. Detta beror främst på morötter täta karaktär och barn oförmåga att smälta den ordentligt. Morötter bör ges till barn mer än 1 - 2 gånger i veckan.

Korn

Både ris och vete korn kan ibland orsaka bindande hos småbarn. Ris är bindande stärkelserika Pågrund av maten. Vetekornen kan också vara bindande på grund av höga glukosinnehållet. Vitt bröd bör särskilt undvikas. Begränsa ditt barns intag av ris till 1 - 2 gånger i veckan. Vete kan ges till småbarn oftare men bör begränsas till en gång per dag.

Mejeri

Mejeriprodukter är en mycket bindande mat. Mjölk, ost och andra mejeriprodukter kan orsaka förstoppning hos människor i alla åldrar. Mayo Clinic har funnit att om barn är allergisk mot mjölkprodukter kommer detta öka risken för förstoppning. Om du misstänker att ditt barn har ett mejeri allergi, tala med din läkare om det för konformation och testning.

Kött

För mycket kött i ett barns kost kan också orsaka förstoppning. Kött är ett svårt ämne för ett barns kroppen att absorbera. Barn får också äta kött i stället för en mer fibrösa ämne såsom grönsaker eller korn som kan orsaka förstoppning. I allmänhet, bör småbarn inte äta mer än 85-113gr kött per dag.

Drycker

Vissa drycker kan också orsaka förstoppning hos barn. Om ett litet barn dricker söta drycker som läsk eller smaksatta drycker, kan bindande ske. Barn ska dricka flera glas vatten om dagen och bör ha begränsad mängder juice, mjölk och sockerhaltiga drycker.