mynewspapers.net

Lista över B17-rika livsmedelVitamin B17 uppges ha cancer-fighting egenskaper, även om det medicinska etablissemanget inte har godkänt detta påstående. B17 är ett näringsämne som finns i många välkända och ofta ätit livsmedel på säkra nivåer. Om du vill inkludera B17 i kosten, bli bekant med vad mat att äta.

Frukter och frön

Vitamin B17 (nitrolosider, amygdalin) finns i höga halter i Aprikossoppa frön och i måttliga mängder i äpple, körsbär, nektarin, persika, päron, plommon, och beskära frön. De flesta inhemska bär, som blackberry, boysenberry, tranbär, vinbär, jordgubbar och hallon, innehåller B17, men de högsta beloppen för det är vilda bär. De flesta fröna i hård inre kärnan av frukter, men några frön finns i frukt kärnan, som i äpplet. Förutom frukt frön, bovete, lin leverera hirs och squash frön medelstora mängder B17. Enligt American Cancer Society säger initiativtagare till B17 det förebygger och behandlar blodtryck och artrit smärta, men dess mest bekant användning är som en anti-cancer behandling

Bönor

Gemensamma bönor som många människor tycker om att äta innehåller olika mängder av B17. Svart, fava, garbanzo, njure, linser och lima är några populära bönor som har höga halter B17. Använda dessa bönor i matlagning och i sallader är ett enkelt sätt att lägga till B17 i kosten.

Nötter

Nötter är bra källor för många näringsämnen och vitamin B17 är en del av mandlar, cashewnötter och macadamianötter. Bittermandel innehåller en hög nivå av B17, är den giftig. Bittermandel är dock har behandlats och används för mandel extrakt och att smaksätta likörer.

Blad och skott

Många löv och groddar innehåller B17. Alfalfa, betor toppar, eucalyptus, spenat och Vattenkrasse blad och skott från alfalfa, bambu, fava, garbanzo och mung har varierande nivåer av B17. Vattenkrasse är särskilt hög i B17.

Knölar

Kassava, sötpotatis och yam innehåller B17. Kassava har en stor mängd B17. Även om kassava blad är höga i protein, kan inte de ätas rå på grund av deras cyanogenic glykosider, som konvertera till cyanid på grund av en naturlig enzym i kassava. Ordentligt kokt maniok är säker att äta.