mynewspapers.net

Lista av kulinariska kryddor

Lista av kulinariska kryddor


Användningen av kryddor går tillbaka tusentals år, när kryddor användes för medicinska och kulinariska ändamål. Enligt McCormick Science Institute används ca 41 olika kulinariska kryddor oftast av kockar och kockar i USA. Några gemensamma kulinariska kryddor i många kök är svart och vit peppar, timjan och oregano. Andra ovanliga kryddor kan användas för att levandegöra dina rätter.

Spiskummin

Tillhör persilja familjen, kummin är torkad ört härrör från Cuminum cyminum anläggningen hemma i länderna i Mellanöstern. Denna gulbrun till krydda har en distinkt smak och är en viktig ingrediens i Chile pulver och curry.

Ingefära

Zingiber officinale knölig rot används för ingefära krydda. Roten kan vara marken upp att producera en pulveriserad krydda eller kanderade genom kokning med roten i sirap och torkas. Mald ingefära är ljus tan i färg, och när kristalliserad är en mörkare gul färg. Dina rätter kommer att ha en citrus och jordiska smak när du lägger till ginger. Kanderad ingefära kan ätas av sig själv som ett hälsosamt mellanmål. Ingefära används ofta i indiska och kinesiska rätter.

Rosmarin

Den vintergröna Rosmarinus officinalis är en aromatisk förutom många trädgård och medelhavsinspirerade rätter. Torkade eller krossad rosmarin bladen har en doft som påminner om en tall, och när den används som en krydda smaken är söt och fräsch. De torkade bladen är en gråaktig grön färg, och de färska bladen är en mörkare grön och liknar små Barr.

Gurkmeja

Om du var att kombinera peppar och ingefära kan du hitta en krydda som påminner om smaken av gurkmeja. Härstammar från roten av växten Curcuma longa. Smaken av denna ljusa gula krydda är något bitter och används för att förbättra smak av senap och risrätter. Hälsa fördelar med att använda gurkmeja är på grund av dess antibakteriella och antivirala egenskaper.

Sage

Träig smak av sage används i många europeiska rätter och till säsongen korv och fisk. Kryddan är tillverkad av torkade blad av Salvia officinalis ört och är grå i färgen. Salvia är beredda som skär salvia eller gnuggade salvia. Den skära salvia märks mer synligt i recept. Gnuggade sage (utarbetats av slipning och en grov SIL) är ett pulver-liknande substans.