mynewspapers.net

Lista av ekosystem

Lista av ekosystem


Ett ekosystem är en gemenskap av växter och djur är förknippade med särskilda klimatförhållanden och abiotiska (nonliving) funktioner. I grand systemet saker, det finns bara två typer av ekosystem: terrestrial (land) och vattenväxter (vatten) ekosystem. Dessa ekosystem kan dock delas upp i en mängd mindre, mer regionala och specialiserade ekosystem, som ibland kallas till biom.

Terrestra ekosystem

Lista av ekosystem


Terrestra ekosystem omfattar jordens landyta. De flesta myndigheterna, som institutionen för biologisk mångfald och bevarande biologin av University of Western Cape, komma överens om ett system med mindre ekosystem inom den stora terrestra ekosystem som innehåller gräsmarker (även känd som savanner), som vanligtvis har torra och varma klimat; öknar, som består av varma, torra sanddyner; tropiska regnskogar, som är våt, fuktig och varm och innehåller miljontals olika växter och djur; Alpina och arktiska regioner, som är kalla och hårda klimat där endast djur anpassade till dessa villkor kan överleva; och skogar---både barr- och lövskog---som är hem till enorma träd och en mängd andra livsformer.

Akvatiska ekosystem

Lista av ekosystem


Enligt University of California täcker vatten cirka 75 procent av vår planet, vilket innebär att det akvatiska ekosystemet är mycket större än terrestrial. Gillar den terrestra ekosystemen, och kan delas upp i flera mindre kategorier, med det marina ekosystemet, som består av världens saltvatten organ, är den största. Inom det marina ekosystemet hittar du vilt skilda ekosystem, från korallrev i varma vatten fylld med en rik variation av färgstarka liv till kall polar haven vimlar av valar och sälar. Littoral ekosystemet (även känd som littoral zonen) är grunt vattenmiljöer nära stränder och är hem för många marina varelser. Slutligen, ett lentic ekosystem har stilla vatten, som damm eller träsk, medan ett ekosystem av strömmande vatten, som floder och bäckar, som kallas ett lotiskt ekosystem; enligt Annika Olegård hus, som ger projekt för studenter om dessa ekosystem, finns cirka 80.000 miles värt av floder i delstaten Pennsylvania ensam.

Artificiella ekosystemArtificiella ekosystem är de som skapas av människor och benämns ofta som urban ekosystem av webbplatser som erbjuder projekt och information i ämnet, såsom Science NetLinks. Dessa inkluderar städer, byar och områden som har byggts helt av människor. Dessa stora samhällen, uppträdda tillsammans, kan kollektivt betecknas som mänskliga ekosystemet.