mynewspapers.net

Linoleumgolv golv kontra gummi

Linoleumgolv golv kontra gummi


Linoleum och gummigolv har en lång historia går tillbaka till sent 1800-tal. Deras popularitet har pågått på grund av sin hållbarhet och andra välgörande egenskaper. Att välja en typ av golv över den andra får helt enkelt komma ner till din design önskemål och budget.

Funktioner

Linoleumgolv är anses vara en miljövänlig produkt eftersom den är gjord av kork, linolja och andra förnybara, naturliga ingredienser. Den rymmer upp bra i högtrafikerade områden delvis eftersom någon färg tillämpas på linoleum tränger igenom hela produkten. Detta förhindrar färgen avta ytan. Gummigolv kan vara tillverkade av återvunnet material eller rågummi. Det är också tålig och har ofta använts som golv i kommersiella byggnader på grund av dess motståndskraft.

Fördelar

Linoleumgolv är tillgänglig i stora ark eller som enskilda plattor. Men kan det lätt användas för anpassade golv design eftersom det kan vara hand skära för att skapa intrikata mönster. Linoleums vattenbeständighet gör den en populär golvval i kök och badrum. Dessutom har det naturligt hämmar tillväxten av bakterier på grund av linoljan innehåller. Gummigolv finns som samverkande plattorna som stöd snabb installation. Gummi är vattentät och har fördelen att motstå bucklor och fläckar. För områden där halka kan finnas en oro, gummi är ett bra golv alternativ på grund av dess anti-glid ytan.

Expert insikt

Linoleum och gummi är varmt att gå på, och båda kommer att ge vissa dämpning för dina fötter. Båda typerna av golv också kräver lite underhåll, men linoleum är mer benägna att scuff märken. Fortfarande, de ytbehandling av moderna linoleum gör sådan märkning lätt att ta bort. Även om gummigolv används i hem workshops och andra områden, är det inte vanligt förekommande i hemmen. Enligt den världen golvet täcker Association (WFCA), gummigolv är relativt dyrt och bör installeras av en erfaren installatör för bästa resultat.