mynewspapers.net

Lila blommor som bara blommar på morgonen

Lila blommor som bara blommar på morgonen


Det finns många blommor som öppnar på morgonen, bara ett par av dem är lila. Morning glory är en välkänd, trellising vinranka som blommar på morgonen med lila blommor. Det råder förvirring om vilka växter som faktiskt morning glory, enligt master trädgårdsmästare vid Washington State University. Tre typer av blommande vinstockar kallas morning glory, men den verkliga är en för din trädgård. Infödda California vallmo är en ljust orange-gul, men uppfödaren har utökat sin färg pall med lila också. Dessa blommor öppnar på morgonen och stänger på natten.

Morgon ära eller inte

Det finns tre vinstockar brukar kallas morning glory. enligt befälhavaren Gardner Carolyn Pauw Barden från Washington State University. Convolvulus arvensis, även kallad Vinda eller vilda morning glory, är ett skadliga ogräs med vita eller rosa-vita blad. Den växer vid vägkanter i diken och stryper prydnadsväxter och grödor lika. Ipomoea tricolour är den frodiga, majoritetsinnehav årliga gemensamma i trädgårdar och behållare. C. tricolour är en buskiga dvärg. Det är fortfarande ganska, men inte den klassiska morning glory som är I. tricolour. I. purpurea är lila sort och dess blommor öppnar varje morgon och stänger middagstid.

Morning Glory egenskaper och vård

I. purpurea har hjärtformade blad och sprider sig på obestämd tid, beroende på dess bärande konstruktionen. Det är infödda till sydöstra USA och växer bra i varma klimat. Dess blommor är tratt formade, rosa till lila och 2-1/2 till 3 inches bred. Morgon härligheter kräver inte mycket mer än fuktig jord, full sol och en spaljé att klättra. En spaljé är inte nödvändigt. En morgon härlighet kommer vine genom högre buskar eller spilla över behållare, om det är vad du vill göra. För att säkerställa en fabrik full av blom, deadhead det dagligen och nyp ledande blomman på nya vinstockar. Efter den första frosten, ta bort anläggningen. Det är en årlig och kommer inte att överleva vintern.

Kalifornien vallmo historia och beskrivning

Kalifornien vallmo (Eschscholzia californica) var uppkallad efter en läkare vid namn Johann Friedrich Gustav von Eschscholtz på en expedition till San Francisco i 1815, enligt University of Wisconsin. Det blev California state blomma 1903 och är nu skyddad för att förhindra det plockas eller förstörs. Plantera uppfödare arbetat med denna vackra native och inte kommersiellt tillgänglig för trädgårdsodlare överallt i färger från dess native orange till lila. Den Kalifornien vallmo satiny, fyra-petaled blomma öppnar på morgonen och stänger på natten. Det kan det vara molnigt eller blåsiga dagar också.

Kalifornien vallmo vård

California vallmo kräver full sol. De gör bra i dålig jord med god dränering. De är torka, men regelbunden bevattning producerar mer blommar. Det transplantera inte väl men växer snabbt från frö och reseeds lätt. California poppy är perenn i områden inom dess naturliga utbredningsområde, inklusive sydvästra Washington State, söderut till Baja California och österut till västra Texas. Det trivs som en årlig i kallare klimat.