mynewspapers.net

Liknelsen aktiviteter för barnBibeln lär barn och vuxna många lärdomar om historien om kristendomen och judendomen. Många av dessa lektioner översätta till dagens värld. Jesu liknelser kan komma till liv genom intressanta aktiviteter som kommer att lämna barnen med en varaktig påminnelse om vad historien är tänkt att undervisa.

Liknelsen om det förlorade fåret

Denna liknelse som syftar till att lära ut vikten av den "förlorade" människor eller de som inte vet Guds kärlek och frälsning i Jesus. Många var arg på Jesus för att spendera så mycket tid med "syndare," eftersom de inte förstår att Jesus ville spara de som inte kände Gud. Ge barnen tre fjärdedelar eller tre bitar av godis. Har eleverna rulla ett objekt på marken under en hylla där det inte kan ses eller nått. Fråga barnen om var och en vill ha "förlorat" lappa tillbaka. När de svarar "ja" fråga barnen om de gillar två bitar fortfarande med dem. Detta visar att de barn som trots att varje bit är viktigt du vill ha den som du förlorat tillbaka framför allt för annars kommer det gå till spillo. Det är därför herden jublar över hittade fåren.

Parabale om såningsmannen

För yngre barn, undervisning liknelsen om såningsmannen kan vara interaktiv med olika jordar och verktyg. Barnen plantera frön i olika typer av jord och titta på under veckorna som frön växa och ändra. Enskilda krukor bör hus fröna i saker som rika jord, stenar, sand och så vidare. Fröna i rika jord ökar sannolikt den bästa, spegla behovet av starka rötter bildar starka kristna. Dessa frön, nu växter, har möjlighet att så mer fröer eller lära andra om Guds ord. Med god kristen bakgrund är det allas plikt att hjälpa de som inte fick stiftelsen unga.

Barmhärtige samariten

Liknelsen om den barmhärtige samariten fokuserar på älska din nästa. Efter presentera berättelsen till barnen, springa en liten fokusgrupp idéer alla kan göra för att vara en bättre granne, särskilt för dem som barnen kan hitta mindre tilltalande. Uppmuntra barnen i en riktning som donation till hemlösa eller hjälpa äldre, något som kan göras på ett annat datum. Dela in eleverna i grupper för att agera ut de idéer från barnen. Detta är ett säkert sätt att tala om mobbarna eller andra människor barn ogillar. Att ta projektet ett steg längre, har barnen rösta om lekarna, skulle avgöra vilket som göra ett bra "verkliga livet" projekt. Som instruktör, vägleda eleverna att tänka inte på den bästa idén men vad som verkligen skulle fungera. Ange ett datum och hjälpa barnen slutföra uppgiften. Under din nästa lektion, be eleverna att berätta en historia om hur verksamheten gjorde dem att känna. I slutändan, barnen kommer att gå bort förstå hur kärleksfull din granne gör skillnad, inte bara för personen du hjälpa men också lära dig om andra.

De tio brudtärnorna

Denna liknelse uppmanar alla människor att vara förberedda för Jesu återkomst. Tärnorna vänta med ljus för brudgummen vid kyrkan. Detta symboliserar den vård som alla kristna måste ta när att hålla kyrkan redo för Jesu återkomst. På grund av vikten av lampan till historien, att hålla hans ljus som skiner fram till hans återkomst, har barnen mode en oljelampa spela deg eller lera. Om du har möjlighet, kan du skjuta lera och returnera den till barnen senare på har en varaktig påminnelse om vikten av att Jesu ljus lever och mår bra.