mynewspapers.net

Lightning storm fakta

Lightning storm fakta


Lightning skadar cirka 300 personer varje år, med en uppskattad 80 dödsfall rapporterats, FEMA siffror Visa. Eftersom blixten är så oförutsägbar, är allt - inklusive egendom och människor - i riskzonen under åskväder. Om du hör åskan, flytta till en säker skydd från windows och metallföremål.

Värme Lightning

Värme lightning är resultatet av ett åskväder som är för långt bort för alla att höra åskan. I vissa fall kunde stormen att flytta närmare eller längre bort. Begreppet förknippas med denna typ av lightning är missvisande, eftersom det har ingenting att göra med värme.

Lightning statistik

Enligt National Weather Service, det genomsnittliga antalet blixtar slår varje sekund över hela världen är 100. USA har ett genomsnitt på 20 miljoner blixtnedslag varje år. Den genomsnittliga blixtnedslag kan hålla en 100-Watts glödlampa som lyser i tre månader.

Missuppfattning om Lightning

Många tror de är trygga i åskväder om de ligger platt på marken. Detta är en myt (se resurser) och det bara ökar dina chanser att att träffas av marken strömmen från ett blixtnedslag.