mynewspapers.net

Lemon Grass avvärja myggor?

Lemon Grass avvärja myggor?


Citrongräs (Cymbopogon citratur) är en öm perenn som odlas som en årlig i många klimat. Det används i asiatiska recept, örtteer och potpurri. Teer och den eteriska oljan används av naturläkare för medicinska ändamål. Citrongräs anses också en myggmedel på grund av flera aromatiska oljor. En sort--Cymbopogon nardus--är en källa för citronella olja, en ingrediens i en mängd olika insekt myggmedel produkter.

Effektivitet

I en studie från 2004 presenteras på California State Science Fair, testades en 25-procentig citrongräs lösning mot en kommersiell 15-procentig Deet spray. Citrongräs brygden var 51 procent effektiva för tillbakadrivningen myggor, jämfört med en effektivitet på 81 procent för Deet produkten. I studien konstateras att citrongräs visade löfte som delersättning för Deet-baserade avskräckningsmedel. I en studie utförd i 2010 på Maranatha Christian University, jämförde forskarna citrongräs stjälken extrakt att citronella olja. Citronella olja visade sig vara mer effektiva på att avvärja myggor än den högsta koncentrationen av citrongräs extrahera. Båda studierna visar att medan citrongräs avvärja myggor, det inte fungerar andra produkter.

I trädgården

Vissa växt-annonser har innebar att odling av citrongräs växter i din trädgård eller i en uteplats behållare kommer att skapa en zon av skydd från myggor. Tyvärr finns det inga bevis för att växterna har att graden av effektivitet. För att avvärja myggor, måste aromatiska oljor i citrongräs släppas av blåmärken eller krossning stjälkar. Med citrongräs exemplar i närheten som du arbeta eller koppla av utomhus, dock ger möjlighet att ta några stjälkar att gnugga på din hud.

Lokal applicering

Även om studier har visat att oljor i blad och stjälkar citrongräs växter äger viss förmåga att avvärja myggor, är det klokt att gå försiktigt. Innan gnugga bladen på varje kvadrattum av exponerad hud, prova på en liten lapp på insidan av armen för att se till att du har ingen känslighet för oljor. Se för någon hudirritation över nästa dag eller två innan man överväger Citrongräs olja säkert för dig att använda mer frikostigt. Du kan behöva ansöka på nytt citrongräs ofta för att upprätthålla en godtagbar skyddsnivå.

Kommersiell produkt

Jerry Butler, en entomolog vid University of Florida, skapade en naturlig insektsmedel från ett ämne som heter geraniol, som var härrör främst från citrongräs, med tillägg av flera andra örter. Det erbjuder upp till fyra timmars skydd från myggor, tillsammans med en mängd andra skadeinsekter. En version av motbjudande var licensierad till Naturale, Ltd. Att företaget marknadsför ämnet under namnet varumärkesskyddade MosquitoSafe.