mynewspapers.net

Lektionsplaneringar om brandsäkerhet för elementära studenter

Lektionsplaneringar om brandsäkerhet för elementära studenter


Du behöver inte vara i en brand att veta att vakna till ett brinnande hus skulle vara en skrämmande upplevelse för vuxna och barn lika. Att vara medveten om och ta bort brandrisker innan de orsakar problem kan förhindra många katastrofer. Lektionsplaneringar på brand hjälp elementära studenter säkerhetsplan och övar deras svar till brand. Så bygga studenter förtroende i deras förmåga att bemöta och arbeta säkert i en nödsituation.

Brandrisker

Många bränder och eld-skador eller dödsfall härrör från vanliga, men kan förebyggas brandrisker i hemmet. Granska reglerna för säkra rutiner för uppvärmning, belysning, el, matlagning, apparater, lagra brandfarliga kemikalier och rökning. Tilldela en brand säkerhet hem undersökning för studenter att slutföra med sina familjer. Den nationella Brandskyddsföreningen webbplatsen (sparky.org/pdf/sparkychecklist.pdf) ger en fire safety checklista för att göra barn och familjer medvetna om brandrisker i deras hem och eliminera dem.

Vad kan man göra

När eld strejker trots förebyggande åtgärder, att veta vad man ska göra förhindrar skada och räddar liv. Förklara att när dina kläder fånga eld, det säkraste svaret är, "Stopp, släpp och rulle." Berätta för eleverna att öva denna manöver. Veta var brandsläckare finns och hur man använder dem för att släcka små bränder är en annan viktig färdighet som hjälper barn att skydda sig och sina familjer. Ta en rundtur i skolan för att leta upp brandsläckare och alla möjliga utgångar.

Fire Escape Plan

När i en brinnande byggnad, är den första arbetsplanen att få utanför. Studenter bör veta åtminstone två sätt att komma ur någon rum i skolan eller hemmet. Granska skolan kartor och diagram två sätt att få ut ur klassrummet, gymnasium, lunchrum, musikrum, kontor och bibliotek. Tilldela läxor för studenter att göra en skalenlig ritning av deras hem layouter, märkning där alla dörrar, fönster och brandsläckare finns. Har dem Rita pilar för att ange två olika utrymningsvägar från varje rum. Familjer ska också ordna för en säker mötesplats utanför och identifiera en granne att gå till för hjälp. Rollspel av hur man ringer 911 och vad jag ska säga operatören förbereda barnen för ett värsta scenario.

Brandövning

Med en brandstege plan på plats, kommer att torra kör bygga motor minne och öka sannolikheten för att barn kommer ihåg att följa planen vid nödsituation slår. Håll utan förvarning brandövningar med slumpmässiga intervall att testa barnens svar. Variera borrarna genom att blockera bort några av utrymningsvägarna--som om elden kommer från den riktningen--för att tvinga dem till praktiken alternativa vägar.