mynewspapers.net

Lektionsplaneringar att öka självkänsla

Lektionsplaneringar att öka självkänsla


"Självkänsla" är en term som används för att beskriva hur människor känner om sig själva. Det är en av de mest studerade personlighetsdrag. Program för att öka självkänsla är vanliga i klassrummet och på andra håll. Många forskare som Brookover, Thomas och Patterson, anser att hög självkänsla främjar positiva resultat, som akademiska prestationer, popularitet och personlig framgång. Å andra sidan, kan låg självkänsla bidra till negativa resultat, till exempel brottslighet och misslyckande.

Betyg K-3

Klipp en remsa av papper från en extra bred rulle vit banderollpapper tillräckligt länge för en student att ligga ner platt utan hans händer eller fötter sträcker sig bortom papperet. Sätta eleverna i små grupper. Berätta för varje grupp turas om spårning varandras silhuetter på papper. Ge en mängd olika konstnärsmaterial och instruera studerande att illustrera deras figurerar med deras favorit outfit. Levererar bilder av olika objekt och be eleverna att välja bilder av sina hobbies, leksaker, husdjur och talanger och klistra in dem runt deras naturlig storlek illustrationer. Under denna övning, studerande få en uppskattning för sina unika egenskaper och identifiera likheter mellan dem och deras jämnåriga.

Årskurserna 4-6

Använda en Akrostikon dikt verksamhet för att stärka elevernas självkänsla. Be varje barn att skriva deras namn lodrätt längs sidan av ett pappersark. Har eleverna skriva ord för varje bokstav på deras namn för att de känner bäst beskriver dem. Betona användningen av positiva vokabulär orden. Har eleverna klistra in en liten bild eller ritning av sig själva på sidan med dikten. Bokför dessa runt klassrummet eller sammanställa dem i en bok.

Betyg 7-8

Utveckla lektioner som hjälper elever identifiera sina individuella styrkor inom en större grupp. Till exempel utse en vägg i klassrummet för att skapa ett collage av ritningar som skapats av varje student. För denna verksamhet, be eleverna att skapa en bild som representerar den bästa versionen av sig själva. En annan verksamhet som kan förbättra elevernas självkänsla är skapandet av en klass-stödda trädgård. Börja denna verksamhet genom att be eleverna att undersöka alla åtgärder som går in i att skapa och underhålla en trädgård. Då har eleverna välja aktiviteter utifrån sina styrkor.

Årskurs 9-12

Gymnasieelever kommer att uppskatta en lärares användning av teknik för multimedia lektionen. Om du har en digitalkamera som är tillgänglig för student, låta studenterna att kolla dem över natten. Studenter bör ta bilder av föremål och situationer som återspeglar positiva omdömen om deras personligheter, som vänlighet och hjälpsamhet. Eleverna kan sedan använda dessa bilder för att skapa ett bildspel att presentera för klassen. Studenter kan också skriva ut bilderna och skapa ett kollage.