mynewspapers.net

Lektionen idéer om hur att lära om gram & kg

Lektionen idéer om hur att lära om gram & kg


Gram och kg är måttenheter i vikt i stället för pounds och ounces. Barn kan ha svårt att förstå begreppen gram och kg, men du kan använda några enkla idéer om undervisning gram och kg som Skattning spel, konverteringar, jakt för objekt av en viss vikt och matematik problem med gram för att få idén över. I princip uttryckt ett kilogram är lika med 0.998 kg och det finns 1000 gram i kg.

Omvandlingar

Använda enkla omvandlingar för att hjälpa barnen förstå sambandet mellan gram och kg. Har barnen prova en enkel konvertering som 1000 gram i kg för att få dem i tanken. Gå vidare till mer komplicerade konverteringar, såsom 1,25 kg omvandlas till gram. Få dem att uttrycka alla problem i kg och g samt motsatt form av mätning. Ge dem ett kalkylblad full konvertering problem så de lär sig sambandet mellan kg och gram.

Matematik problem

Lägg till kilogram och gram mätningar i matematik problem. Detta kan bidra till ytterligare cement värdena för mätningarna och relationerna mellan dem i barnens sinnen. Till exempel be barnen att om en hund väger 7,2 kg, hur många fler gram måste läggas till göra hunden som väger 10 kg. Detta kombinerar de grundläggande delarna av konvertering problem med addition och subtraktion summor. Sammanställa ett full av problem som kräver att ett belopp i gram från en i kg eller vice versa eller kalkylblad.

Uppskattning

Sammanställa ett kalkylblad full av olika objekt och tre alternativ för vikten av objektet. Se till att barnen förstår vikter innan dem i kalkylbladet. Förklara att ett litet Gem väger cirka ett gram, och en en-liters flaska vatten väger ca 1 kg. Har dem uppskatta vikten av flera vardagliga föremål som en boll, en tidning och en sko. Gör felaktiga alternativ något uppenbart felaktigt så att de inte behöver veta den exakta vikten av objektet. De ska bara förstå vilken vikt är mest sannolikt genom en förståelse av mätningar.

Jakt

Detta är en variant på uppskattning spelet, där barnen får höra att leta efter objekt som väger ett gram eller kilo. Att ha en uppsättning av skalor och vissa objekt att använda som vägledning för ett gram och 1 kg hjälper gör spelet roligare. Få barnen att söka runt i rummet för objekt som verkar vara ett gram eller 1 kg. Detta hjälper cement mätningarna idéer genom att länka dem till verkliga föremål.