mynewspapers.net

LED-lampor & polariserande filterManipulation av ljus kan producera vackra effekter, som mulit-färgade nattklubb lampor. Ett annat sätt att styra ljus att uppnå en viss glöd, eller utseende, är genom användning av polariserande filter som tillämpas på LED-lampor.

Funktion

Polariserande filter kan endast en del av ljuset ut genom dess membran, stoppa alla andra ljusvåg rörelser bakom den. LED-lampor eller lysdioder, använda elektroniska chips att omedelbart byta el till ljus, producerar ett starkt ljus utan ett stort utsläpp av värme.

Funktioner

Om en LED är täckt med ett polariserande filter, skulle resultatet bli ett mjukt sken inom filter beläggningen det hela området av membranet med jämnt placerade ljus. Utan filter, skulle LED vara en liten, ljus fläck som kan producera en obekväm bländning för det mänskliga ögat.

Överväganden

Genom att använda ett polariserande filter, kan ljuset från en lysdiod spridas mer effektivt för att tända en del av ett rum eller ens semester armaturer. Bristen på värme och bra energieffektivitet gör LED en bra kandidat för polarisering i vardagliga ljusförhållanden.