mynewspapers.net

LCD Vs. LED-LCD

LCD Vs. LED-LCD


Den enda skillnaden mellan liquid crystal display monitorer och lysdiod LCD skärmar är typ av bakgrundsbelysning används för att belysa skärmen. LED-LCD-skärmar, även kallad LED, utnyttja samma liquid crystal displayteknik som traditionella LCD skärmar men utnyttjar en LED-bakgrundsbelysning, i stället för en traditionell Kall katod fluorescerande ljus.

Bildkvalitet

Bildkvaliteten på LED-displayer jämfört med LCD-skärmar varierar verkligen på själva bilden, miljön på displayen, och yttrande. Redaktörerna på "PC Magazine" säga LED skärmar är enastående på att ta bort skuggor och att områdena av extrema vit eller svart, särskilt runt kanterna på skärmen. LED-skärmar är också hävdade att prestera bättre i mörkare visning miljöer, men eftersom så mycket kan variera mellan tillverkare, visning miljöer och inställningar, det är verkligen inte klar skära vinnare.

Pris

LED-displayer är klart dyrast på marknaden, mest för att många utnyttja teknikens möjligheter till en tunnare design. Enligt CNET: s David Katzmaier är extra prislappen för en LED-display inte värt det för genomsnittskonsumenten. Lysdioder egentligen bara för närvarande en fördel för videophiles som kan skilja mellan tekniken och de som föredrar designaspekter av LED-skärmar.

Design

Elektriska komponenter krävs för att köra en traditionell CCFL-bakgrundsbelysning på en LCD-skärm kräver mer utrymme än en LED-baserade bakgrundsbelysning. Lysdioder också använda en teknik som kallas "edge belysning," som möjliggör LED displayerna kan göras mycket tunnare, med modeller som LG Infinia mäter in på bara 1,2 inches tjock.

Strömförbrukning

Generellt, LED-skärmar är den mest energieffektiva visar på marknaden. Skärmstorlek, ljusstyrka och andra inställningar kan direkt påverka energiförbrukningen, men när optimala inställningar nås, LED-TV är mest makt effektiv. En CNET studie jämför TV-skärmar visade LCD-skärmar, i genomsnitt används 111 watt, medan lysdioderna var något lägre på 101 watt.