mynewspapers.net

Lawn care vattning tips

Lawn care vattning tips


Att veta när din gräsmatta behöver vatten och hur mycket vatten det behöver går en lång väg mot att hålla gräsmatta friska och bevara naturresurserna. Riktig gräsmatta vård, inklusive tekniker såsom dethatching och luftning, hjälper din gräs gör mest av vattnet det mottar och förhindrar avfall.

Timing

Vänta tills gräsmattan visar tecken på stress innan vattning. Gräs som behöver vatten har en blågrå rösterna, och de enskilda bladen gräs vissnesjuka, rulla eller Vik svar på låg vattenstress. När du går över en gräsmatta sent på dagen, lämna dina steg fotspår där gräset bladen kompakt och låg vattennivåer förhindrar det växer tillbaka upp. En annan metod att avgöra om gräsmattan behöver vattnas är att använda en skruvmejsel för att gräva ett hål 3 inches djupt. Om marken är fuktig på det djupet, finns det inget behov av att vatten.

Kvantitet

Typiska gräsmattan behöver ca 1 tum vatten per vecka, och bluegrass gräsmattor nöja sig med 1/2 tum. Använd denna enkla metod för att avgöra hur mycket vatten som din sprinklersystem levererar: placera 5 till 10 raka-sidig burkar, såsom kaffe eller tonfisk burkar, i vägen för sprinklern. Låt vattnet kör i 15 minuter och sedan dumpa allt vatten i en behållare. Mäta djupet på vattnet i inches och dela det med antalet behållare. Resultatet talar om hur mycket vatten som din sprinkler levererar i 15 minuter. Multiplicera med 4 att få priset per timme.

Dethatching

Överdriven kalufs gör att vattnet rinna av i stället för att sjunka ner i marken. Dethatch gräsmattan när det är mer än 1/2 tum tjock. Dethatch cool-säsong gräsmattor som bluegrass eller svingel tidigt på våren eller sensommaren. Dethatch Bermuda gräs gräsmattor i slutet av våren. Korrekt vattning, slåtter och gödsling minska thatch uppbyggnad.

Schemaläggning

Den bästa tiden att vatten är tidigt på dagen när gräsmattan är normalt täckt med dagg. När vattning mitt på dagen, del av vattnet går förlorad till avdunstning. Vattna sent på dagen tillåter inte gräset torka innan mörkrets inbrott, vilket ökar risken för sjukdomar.

Luftning

Vatten inte tränger in packad lerjord lätt. I små områden, lossa jorden med en spading gaffel. På stora gräsmattor, verktyget en makt för att skapa små hål i gräsmattan. Hålen gör att vatten att sjunka ner i marken och fungera som vattenmagasinen som minska avrinning. Lufta cool-säsong gräsmattor i höst och varm-säsong gräsmattor på sommaren.