mynewspapers.net

Lavendel växter för del skugga

Lavendel växter för del skugga


Potpurri och påsarna med ofta lavendel för dess berusande doft. Lavendel också innehåller läkande antiseptiska egenskaper och används ofta som en lugnande ört. Engelsk lavendel, även kallad äkta Lavendel, är enda av fyra arter av lavendel växter lämpar sig för plantering i del skugga.

Beskrivning

Engelsk Lavendel är en liten perenn som växer i genomsnitt 1,5 fot hög och 1,5 fot brett. Grå-grön spräcklig bladen avger en söt doft när komprimerad. Anläggningen producerar tät violett-blå, lavendel, blå-lila eller vit-rosa blommor filialens upp från lövverk i tunna stjälkar. Blomningarna är mycket aromatiska och visas i slutet av juni och senast fram till början av augusti.

Perenn egenskaper

Engelsk lavendel odlas oftast som en flerårig ört av plantskolor som specialiserar sig på lavendel att säljas i ört form eller komprimerade i en lavendel eterisk olja. Växten odlas ibland som en perenn landskap buske med semi woody kvistar som växer tjockare och hårdare som det mognar. Denna anläggning är en medlem av familjen och trivs när det är klippt tillbaka innan delvis efter det blommar innan dess viloperioden under vintermånaderna.

Krav på tillväxt

Engelsk lavendel kräver ganska rik jord som dränerar väl för att hjälpa djupa rot tillväxt som skyddar växten under de kalla vintermånaderna. Växten återges genom skottsticklingar och frön. Även generellt växer lavendel i full sol, är det lönsamt i del skugga.