mynewspapers.net

Lättnad för en katt kliar

Lättnad för en katt kliar


En kliande katt kan lida av parasiter, allergier eller irriterad hud. Om den lämnas obehandlad kan klåda leda till håravfall och allvarlig hudirritation. Bakteriella infektioner kan också resultera från katten ständigt slickar, kliar eller bita det drabbade området. Det är viktigt att först bestämma om klåda för att ge ordentlig lindring för din katt.

Instruktioner

• Kontrollera för parasiter. Loppor och örat kvalster är ofta den primära skyldige, och kan åtgärdas med rätt behandling. Örat mite angrepp är vanligt hos katter och leder till klåda runt huvudet och ansiktet. Gumpen och svans av katt kan också blivit angripna, leder till dermatit i det området av kroppen, på grund av krullat upp positionen katter gillar att sova i. Kvalster är mikroskopiskt, är loppor märkbar för blotta ögat. Dessutom är loppa ägg små, svarta prickar som liknar smuts fläckar. Vid behandling av katten för dessa parasiter, är det också viktigt att behandla huset också. Till exempel spenderar loppor en bråkdel av sina liv faktiskt på sällskapsdjuret. Resten av sin tid spenderas i sängkläder, mattor, klädsel och hela resten av huset.

• Ta din katt till veterinären och få det undersökt. Många orsaker till klåda är ett resultat av svamp eller bakteriella infektioner i huden, som vanligtvis kräver en kombination av antibiotika och aktuella salvor ordinerats av veterinären.

• Har din katt testas för allergier. Många katter, som människor lider av allergier mot mat, pollen, hushåll damm eller insektsbett. Katter med allergier kan ha kliande hud och vanligtvis har inte ytterligare symtom som snuva eller rinnande ögon. Veterinärer kan använda en hud eller blodprov för att avgöra allergier. Antihistaminer ges ofta till katter och leverera mycket få biverkningar. Kortikosteroider ordineras ofta också. Gulcocortocoids, är såsom prednisolon, effektiva för säsongs- eller insekt-relaterade allergier. I vissa fall kan allergi skott också ges för att minska känsligheten för allergen.

• Försök ett naturläkemedel. Extrakt av maskros, åkerfräken, kamomill, cina eller spirulina kan göras till en tinktur eller läggas till en kattens badvattnet att lindra symtomen.

• Utvärdera dina kattens kost. Kost spelar en stor roll i många hälsotillstånd, inklusive klåda och allergier. Många kommersiella katt livsmedel är otillräcklig, vilket leder till torr hud och en tråkig päls, vilket kan göra en katt kliande. Fiskolja är rik på fettsyror, omega 3 och 6 och bör läggas till mat. Även kan vitamin D, E och selen tillskott användas. Färska, hemgjorda kattmat är ett sätt att eliminera onödiga ingredienser eller konserveringsmedel leder till många katt hälsa problemen. Alltid ge dricksvatten. Katter kan vara petiga dricker och det är nödvändigt att ändra vattnet ofta eller överväga att använda en felint fontän.

• Groom din katt regelbundet. Borsta din katt dagligen med mjuk kam eller borste. Detta är oftast roligt för katten och gör det möjligt att hålla ett öga på någon utveckla hudåkommor. Bada din katt kan vara användbart för allergiska symptom. Det finns många specialitet formler på marknaden för att hjälpa till att lindra hudsjukdomar.