mynewspapers.net

Lätt naturvetenskapliga projekt för förskolebarnGör vetenskap kul med lätt och enkel vetenskapliga experiment med objekt från köket för att skapa engagerande, nästan magisk reaktioner. Förskolebarn kort uppmärksamhet spännvidd Följ experiment som kan fyllas på några minuter eller med enstaka övervakning under hela dagen. Hålla förklaringar enkel och kort och fokusera istället på att få förskolebarn entusiastiska över hands-on science projekt.

Vatten och is

Medan många förskolebarn får veta att vatten fryser till is, kommer de vara intresserade av att lära sig hur isen förvandlas tillbaka till vatten med tillämpning av värme. Ge varje förskolebarn en liten skål eller kopp med en isbit inuti och bjuda in dem att hitta en plats i deras rum. Utmana några studenter att hitta en plats där isen kuben kommer att smälta den snabbaste, medan andra ska leta efter en plats för det att smälta den långsammaste. Låt förskolebarn Observera effekterna av sol eller skugga på deras isbit och notera smältprocessen.

Avdunstning

Introducera förskolebarn till vattnets kretslopp och förklara vad som händer med alla regn pölar allt i en lätt vetenskap projekt. Fyll ett glas med vatten och rör i en matsked eller två av socker eller salt. Låt förskolebarn smaka blandningen för att bevisa att salt eller socker är fortfarande i cupen även om det inte längre visas. Använd en markör eller bit tejp för att markera vattennivån och tiden på glaset. Ställ blandningen i en varm, solig plats i klassrummet. Har en student kontrollera glaset varje timme eller så för att markera ny vattennivån och tid. Gör detta tills alla som är kvar är den torra socker eller salt på botten av glaset. Detta kan ta minst en natt att uppstå, så se denna "magiska" knep ett pågående projekt som du förklara processen för avdunstning.

Bakpulver och ättika

Förvåna studenter genom att skapa en osynlig gas ur två gemensamma kök ämnen. Häll lite bakpulver i en glas eller plastflaska. Tillsätt vinäger och sedan mycket snabbt sätta en deflateras ballong över munnen av flaskan. Observera förskolebarn reaktioner när gasen bildas genom att kombinera ättika och bakpulver blåses ballongen mitt framför deras ögon.

Constarch "Goo"

När förklara de olika staterna i fråga för förskolebarn, hålla det intressant genom att låta få eleverna händerna smutsiga i detta kök blandning av fasta och flytande. Häll maizena i en bricka stor nog för flera elever att dela. Lägga till en lika stor mängd vatten och låta eleverna blanda fast och flytande tillsammans för att skapa en konstig kombination av de två som blir hårt när du trycker på den, men utstrålar som en vätska när du häller det.

Försvinner Ink

Vetenskap är magi med denna grundläggande kemi lektion. Uppmana eleverna att doppa penslar i citronsaft att måla en bild på vitt papper, titta på när deras skiss försvinna när citronsaft torkar. Handels-papper med en vän och noggrant måla papper med jod för att göra det "hemliga meddelandet" visas igen som jod som interagerar med sura citronsaft.