mynewspapers.net

Lätt naturvetenskapliga projekt för dagis

Lätt naturvetenskapliga projekt för dagis


Dagisbarn kanske tror att vetenskapliga experiment ger dramatiska resultat av magi. Lära eleverna om vetenskaplig metod att hjälpa dem att förstå att forskare kan förutsäga, styra och replikera resultaten av ett vetenskapligt experiment. Ge möjligheter för dagisbarn att öva med den vetenskapliga metoden med lätt naturvetenskapliga projekt i klassrummet.

Vulkan

Experimentera med geovetenskap genom att simulera ett vulkanutbrott. Dagisbarn kan forma lera runt tomma plastflaskor att bilda vulkaner. Medan bär skyddsglasögon, barnen kan hälla ättika i flaskan, Lägg sedan till bakpulver för att orsaka ett "utbrott". Utöka verksamheten genom att dela upp barnen i tre grupper som kommer att testa olika kombinationer av ingredienser. Har förutsäga vilken kombination kommer att orsaka det starkaste utbrottet-klass. Studenter kan hålla en linjal bredvid vulkanen att mäta höjden på vulkanen och sedan använda den för att mäta avståndet mellan "lavaflödet." En grupp kan blanda vinäger och bakpulver i en vulkan, en andra grupp kan blanda jäst och väteperoxid i en annan vulkan och en tredje grupp kan blanda bakpulver och citronsaft i senaste vulkanen. Jämföra resultaten och granska klassens förutsägelser.

Kristaller

Odla salt och socker kristaller och jämföra sina formulär. Fyll en glasburk med varmt vatten. En i taget, dagisbarn kan tillsätt salt och rör om tills saltet börjar sätta sig på botten av burken snarare än lös i lösningen. Fyll en glasburk med varmt vatten och har barn rör i socker tills det inte längre kommer att upplösas. För varje burk, knyt en bit snöre på mitten av en penna. Lägg pennan på burken, låter strängen hänga i vattnet utan att röra vid sidorna. Klassen kan förutsäga de form, storlek och tillväxt priserna av varje typ av kristall. Barn kan använda förstoringsglas att observera den crystal tillväxten under flera dagar eller veckor och rita bilder av resultaten.

Bläck pigment

Separat bläck från en markör i dess komponent färger med ett snabbt och enkelt experiment. Varje barn kan placera en fjärdedel i ett kaffefilter och spåra runt den med sin favoritfärg av tvättbara markör. Hjälpa alla barn över en kopp kaffefilter. Visa hur man doppa fingret i vatten, och tryck sedan mitten av kaffefilter. Dagisbarn kan fortsätta lägga till droppar vatten till sina egna kaffefilter tills den mellersta cirkeln av kaffefilter är våt. Bläcket kommer att sprida sig utåt, lämnar rader av färgade pigment. Använda försöket för att införa en lektion om färgblandning eller primära och sekundära färger.

Färgade nejlikor

Visa kapillärkraften i anläggningar med färgskiftande nejlikor. Dagisbarn kan "passa" för experimentet genom att sätta på en skyddande skjorta och gummi eller latex handskar (kontrollera med föräldrar förväg att se till att inga barn är allergiska mot latex). Varje barn kan fylla en burk med vatten och krama i 20 till 30 droppar karamellfärg och välj sedan en vit nejlika att placera i burken. Läraren kan skär av stjälken i en vinkel medan du håller det under vattnet, som stickling så ur vattnet införa luft i stammen och förstöra experimentet. Barn kan observera växtens blad och kronblad under flera timmar eller dagar och märker migration av den färgade färgämnen. Förlänga projektet med hjälp av flera olika färger och jämföra hur snabbt varje färg färgämne reser till kronbladen.