mynewspapers.net

Lätt mönster för att lära sig sy

Lätt mönster för att lära sig sy


Kan du lätt mönster för att lära sig sy från tidningen. Detta är ett utmärkt sätt att lära sig använda mönster på enklast möjliga sätt. Efter att du har lärt dig grunderna i att göra och använda lätt mönster, tillsammans med andra sömnad färdigheter, kommer du vara redo att ta itu med kommersiella symönster.

Tygkasse

En enkel tote bag är ett bra första projekt för de nya till sömnad. Du kan enkelt göra tote utan en kommersiell mönster, eftersom det tar minimal kompetens. Välja ett tyg som är tvättbara och lätta att arbeta med, till exempel en bomull eller bomullsblandning. Fina med tote påsar är att de kan göras i valfri storlek och många olika former. Experimentera med dessa element när du har gjort en eller två grundläggande totes. Mäta mark och skär ett tidningen mönster för kroppen av Tygkasse i rektangulär form. PIN mönstret till tyget. Skär två bitar av tyg runt mönstret. Skär en lång remsa, ungefär 15 inches lång och 2 1/2 inches bred för bältet. Sy kroppen tillsammans lämnar toppen öppen. Vik upp i påsen på insidan och sy hela vägen runt. Sy i längd och avslutas på bältet under 1/4 tum, för ett snyggt utseende. Hand eller maskin sy ändarna på handtaget överst i varje sida av väskan på skarv.

Samlade kjol

Samlade kjol är lätt att göra. För nybörjaren, använda elastiska midjan, snarare än att sätta in en dragkedja och linning. Mät dina höfter och sedan dubbla bredden för en hel kjol. Om du vill ha en mer strömlinjeformad kjol, lägga till endast 5 inches i höften mätning. Denna mätning blir längden på tyget du kommer att köpa. Skär tidningen hälften av den bredd och Rekommenderad längd. Ta varnar om du väljer en tryckt tyg för din kjol. Om det går i en riktning, kommer att du behöva överväga hur din kjol kommer att minska från tyget. Se till att slutresultatet kommer att ha den tryckta går i riktning du avser. Det är bäst att plocka ett tyg mönster som går i alla riktningar, om du bara har börjat. Skär två bitar av tyg, använda din tidning mönster. Med två stycken tillsammans, rätt tyg sidorna på insidan, sy en 1/2-tums söm på varje sida. Göra ett rör på toppen av kjolen genom att vika tyget till insidan och sömnad. Lämna en 3-tums öppning för att infoga elastiska. Skär en bit gummiband mätning av din midja. Bifoga en stor säkerhetsnål till slutet av elastiska att arbeta det genom röret. Sy ihop de två ändarna av elastisk när det kommer ut den motsatta änden av röret. Hand sy röret öppna stänga. Sy en fåll nedtill på kjolen.

Filt

Fleecetyg är det mjuka materialet i tyg affärer, på stora 60 - och 70-tums bred bultar. Det ser likadan ut på båda sidor, vilket gör det ett lätt tyg att använda. Det inte ravel när skär. Besluta om storleken på filt som du skulle vilja göra. Skapa en tidning mönster för rätt storlek. Du kan ha till tape tidningen sidor tillsammans för att nå storlek filten du vill. PIN mönstret till tyget och skär runt den. Använda rak stift för att vika under alla sidor, 1 tum. Sy längs insidan kant, hela vägen runt. Detta är ett stort projekt för en baby eller barn filt.