mynewspapers.net

Lätt måltider för äldre föräldrar

Lätt måltider för äldre föräldrar


Din gamla föräldrar kan ha problem med att göra sina egna hälsosamma måltider. Måltid skapandet är allmänt tid-tidskrävande eftersom det kan inkludera ett överflöd av förberedelse och uppmärksamhet. Äldre personer kan drabbas av förlust av vision och rörelser, så omfattande måltid förberedelse fungera av matlagning kan vara bortom deras kapacitet. Hjälp dina föräldrar lära lätt måltid idéer så de inte är tvingade att begå till dagliga snabbmat går.

Måltid sallader

Lär dina föräldrar att göra måltiden sallader i några minuter genom att hålla massor av färska grönsaker tillgängliga hela tiden. Skiva grönsakerna i förväg och sätta dem i återförslutningsbara förpackningar så de är lätt åtkomliga. Om du vill spara dina föräldrar från att behöva laga kött, köpa en mängd olika förkokta lunch kött, som rökt Turkiet och ugnsrostade kyckling, att sätta ovanpå salladen. Köpa flera typer av salladsdressing eller olja och vinäger. Köpa riven ost eller strimla block av ost för dina föräldrar om de behöver hjälp.

Frysta livsmedel

Även om många människor ser ner på frysta middagar, finns det friska fryst middag mat alternativ. Vanligtvis kan dessa måltider värmas i ugnen eller microwwave i några minuter. Dessa middagar kommer att spara dina gamla föräldrar att behöva spendera back-bryta timmar i köket. Titta i frysutrymme av din affär för varumärken som erbjuder hälsosam mat alternativ.

Bulk

Ge dina föräldrar idéer om måltider de kan göra i bulk och spara. Grytor är en idé, eftersom de kan skapas i stora mängder och resterna kan frysas och upphettas senare. Många grytor och soppor kan också göras i bulk och sedan frysts. Om din gamla föräldrar inte är kapabel att göra dessa rätter, förbereda dem för dina föräldrar och paketet resterna så de har mat för framtiden.

Smörgåsar

Mackor och wraps är måltid idéer i och utanför hemmet. Dessa är också lätt för de äldre att sätta ihop. Skär sallad och grönsaker som tomat och lök, om du föräldrar behöver hjälp. Köpa presliced ost i flera sorter. Köpa kryddor såsom kryddig senap och majonnäs. Köpa färdigförpackade lunch kött eller laga kött, såsom kyckling, hemma och få dina föräldrar skivor för smörgåsar.