mynewspapers.net

Lätt Förrätt idéer

Lätt Förrätt idéer


Planera en förrätt meny kan vara svårt, speciellt när du planerar det ljus. Många går till förrätter ute är stekt eller kvävd i ost. Men finns det massor av ljus och läckra aptitretare som serveras som en sit-down förrätt eller som en ståplats plockmat som är hälsosamt för hjärtat och kommer inte att helt fylla magen.

Caprese sallader

Capresesallad är klassiska italienska sommaren-smak sallad av tre ingredienser. tomat, mozzarella och basilika. Kombinationen är lätta och uppfriskande och gör ett bra förrätt om serveras som en guldpläterade sallad eller som ett finger mat förrätt. För en försilvrad sallad, skiva tomat och mozzarella till medium tjocklek och lager eller överlappning, omväxlande med basilika blad i mellan. Strö över salt och peppar och Ringla med olivolja. För plockmat, spett en cherry tomat, basilika blad, miniatyr mozzarella boll på en tandpetare och servera på ett fat.

Bruschetta

Bruschetta är namnet för aptitretare grillad vitlök bröd toppad med olivolja, salt och peppar. Efter det, nästan alla variationer kan göras till det, inklusive toppade med en blandad tapenade eller klassiska tomatsallad, botade kött, ostar, frukter och örter. Den vanligaste bruschetta serveras förutom Italien är toppad med en tomatsallad av tärnade färska tomater, rå lök, hackad basilika, vitlök, olivolja, salt och peppar.

Antipasto

En ordentlig antipasto är en hela förrätt facket i av sig själv. Antipasto, vilket innebär att den inte innehåller pasta, liknar den franska charkuterivaror tallrik. En antipasto tallrik kan innehålla rökt och torkat kött, inklusive salami, prosciutto, pepperoni, ostar, oliver, soltorkade tomater, rostad röd paprika, inlagda kronärtskockor, oliver eller hummus dips, breadsticks och knapriga vitlöksbröd.

Kryddat nötter

Om serverar nötter som förrätt, undvika servering jordnötter för att hålla lampan aptitretare. Kryddad och torr rostad mandel och valnötter gör stora friska, protein-packade aptitretare. Spice nötter med någon sort av salt, kanel, Chili peppar, vitlök, koriander eller kryddnejlikor.

Dips

Dips är klassiska förrätter för de flesta partierna. Lätta dips inkluderar hummus, olivgrön puré, kronärtskocka dip och spenat dip. När att göra dips med grädde ingredienser, såsom kronärtskocka och spenat, gå till "light" alternativ i gräddfil och cream cheese. Servera dips med råa grönsaker, färska pitabröd och krispiga pita chips.

Räkcocktail

Skaldjur är oftast ses som ett lätt alternativ. Ångade räkor redo för doppning i klassisk cocktail sås, är tartar sås eller kryddig asiatisk dipsås ett klassiskt men ändå sofistikerad förrätt. Grillade räkor eller räkor stekta i citron och olivolja är också bra förrätt alternativ; servera dem med tandpetare.

Gazpacho

Gazpacho är en kall mosade eller frukt-vegetabiliska soppa. Det är ljus och vanligtvis serveras att vässa gommen. Gemensamma gazpacho recept innehåller tomat, vattenmelon, gurka, persikor, rödbetor, körsbär, paprika och sorter av ört och krydda baserat smaker. De flesta gazpachos är jämna--ingredienserna kokas och Lägg sedan i en mixer-- men en del omfattar hela frukten eller grönsaken bitar.