mynewspapers.net

Lätt att göra hemlagad flaska raketbränsle

Lätt att göra hemlagad flaska raketbränsle


Bottle rocket experiment visar flera teorier i fysik--rörelse, kraft, allvar och friktion. Din flaska rocket design hjälper diktera hur långt och snabbt din flaska raket flyger, men det gör kvaliteten på din flaska raketbränsle. Beroende på bottle rocket's material och styrka, kan du skapa en mängd olika hemlagade flaska raketbränslen att driva ditt rymdskepp i himlen. Alltid har tillsyn av en vuxen, bära skyddsglasögon och starta din raket utanför och bort från grannars hem.

Vatten

Vatten, tillsammans med tryck, ger flaska Raketframdrivning jet. Bygga din vatten-drivna flaska raket med en tom 2 liter (68 fl oz) plastflaska, en cykelpump med en spårvidd, en uppblåsning nål (som du kan använda för att blåsa upp en fotboll), vatten och en gummipropp. Punsch den uppblåsbara nålen genom gummipropp och fäst nålen till pumpen. Borra ett hål i flaskan, stor nog att passa gummipropp. Häll 237 ml (1 dl) vatten i flaskan då ansluter flaskan med proppen. Pumpa luft i flaskan och du får se luft och vatten (bränsle) tvingas ner genom flaskans hals. Denna kraft kommer att driva flaskan uppåt.

Gnugga alkohol

Standard tvättsprit, annars känd som isopropylalkohol, kan användas för att lansera en flaska raket. Gnugga alkohol innehåller drivgas metanol, en kraftfull och potentiellt farliga ämne när det används på full styrka. Bifoga ett strå på sidan av en 2 liter (68 fl oz) plastflaska som fungerar som rocket's ram. Borra ett 1 cm (3/8 tum) hål i kapsyl som rocket's munstycke. Lägg till två eller tre droppar gnugga alkohol i flaskan och skaka kraftigt för att blanda luften och alkoholen. Skjut raket i lanseringen järnväg och placera en igniter nära avfarten munstycke. Ljus tändaren och titta på hur ANTÄNDAS blandningen skapar tryck, skicka raketen i luften.

Bakpulver och ättika

Använda hushållsapparater bakpulver och ättika som flaska raketbränsle. Skapa din flaska raket med en tom plastfilm behållare, bakpulver och ättika. Pack film behållaren tätt med bakpulver och tillsätt 2 tsk vinäger. Dra åt locket på behållaren och placera den på marken upp och ner. Inom några sekunder, kommer att containern skjuta upp i luften--möjligen så hög som 30 m (100 fot).