mynewspapers.net

Larver som äter vintergröna buskar

Larver som äter vintergröna buskar


Husägare som vill ha grönska året runt ofta placera vintergröna buskar i sin gård eller trädgård. Medan evergreens är allmänt friska, är de ofta attackerade av defoliating skadedjur. En av de vanligaste defoliating skadedjur av evergreens är caterpillar. Ett stort antal larver livnär sig på evergreens, vilket får dem att visas trasiga och ovårdade. Larver kan vara skadliga för hälsan hos värdväxt när aktivt utfodring i stora antal.

Typer

Bladstekel larver skadar skadedjur av evergreens. Denna larv är larver form av vuxen bladstekel, som liknar en icke-stickande geting. Bladstekel larver normalt foder under sommarmånaderna, med många evergreens inte uppvisar skador tills larverna har flytt från värdväxt. Lätta angrepp av skadeorganismer bladstekel larver är inte skadliga för vintergröna buskar, men mycket svåra angrepp kan orsaka betydande skador på anläggningen. Bagworms avlöva också ofta evergreens. Denna larv placerar bruna påsar på den mottagande trädet, där det bor tills den lämnar väskan för att mata. Kvinnliga bagworms aldrig lämna sina väskor och placera upp till 1000 ägg inuti. När Äggen kläcks, framträder nya larver för att mata på värdväxt. Stora bagworm populationer är ofta dödliga för evergreens. Larval arrangera av the Gypsy moth är en gemensam vintergröna pest. Denna larv lever på över 300 olika växtarter och i stora mängder orsaka allvarlig skada evergreens. Blå Gran och white pine är särskilt mottagliga för avlövning av Gypsy moth caterpillar.

Effekter

Pine bladstekel larverna börja utfodra i början av maj och fortsätter upp till tre veckor. Denna larv lever på de unga, anbud nålarna av evergreens med den de flesta skador uppkommer när populationer är höga. Bagworms äter även nålar av evergreens. Träd som inte odlar nya blad kan dö av tunga infestationer. Gypsy moth larver skada evergreens på samma sätt som bagworms och bladstekel larver, men ofta de lämnar grön avföring känd som frass överallt. Vissa människor har allvarliga allergiska reaktioner när de kommer i kontakt med håren på the Gypsy moth.

Kulturell kontroll

Fjärilslarver kontrolleras ofta lätt av handplocka dem från den vintergröna bushen. Bagworms ska tas bort genom plockning brun, silkeslen väskor från trädet. Placera larver i en hink med tvål och vatten efter att ta bort dem. Hand bort fungerar bäst när litet antal larver är närvarande. Ta bort larver för hand bör göras under hösten eller vintern, innan äggen kläcks och nya larver utvecklas. Att placera en säckväv trasa runt botten på den angripna evergreen kan hjälpa fånga larver. Fjärilslarver gömma under duken, vilket gör dem lättare att avyttra.

Kemiska kontroller

Kraftiga angrepp av larver kräver ofta kemiska produkter. Foliar sprayer med aktiva ingredienser som acefat eller malation är ofta effektivt för caterpillar kontroll. Gypsy moth larver är mest sårbara för effekterna av Bacillus thuringiensis eller BT. BT products är ett bra val för dem som har barn eller husdjur, eftersom de är giftfria.