mynewspapers.net

Lära barn hur man observerar

Lära barn hur man observerar


Livet rör sig snabbt, särskilt för barn som ständigt växer och förändras i snabb takt. Lära barn att iaktta kommer inte bara tillåta dem att sakta ner i detaljer i omgivningen, men också för att bättre förstå vad de ser nu och i framtiden. Att hjälpa yngre barn fokusera på detaljer med hjälp av skrift och konst aktiviteter stärker vikten av observation samtidigt ger dem möjlighet att finslipa ytterligare färdigheter.

Instruktioner

• Plocka ett objekt eller område du vill ha ditt barn att observera. Det kan vara en fågel, ett hus, ett träd, en park, en staty eller andra fysiska objekt. Ta dig tid att sitta och titta på objektet med ditt barn. Om så är lämpligt, tillåta henne att känna objektet eller utforska området.

• Be ditt barn att beskriva högt vad objektet ser ut och vad det används för. Har henne skriva ner sin beskrivning i en journal. Om du har ytterligare information hon inte skulle veta, till exempel stilen på huset eller typ av träd, tillhandahålla den informationen och har henne skriva ner det också. Har hennes cirkel hennes favorit Detaljer för huset.

• Ge henne färgat pennor och har henne Rita lika exakt en bild av objektet som hon kan i journalen. Har henne föreställa sig vad objektet kan se ut som om hon kunde se det från ett flygplan, och ber henne att dra samma objekt ur det perspektivet.

• Förse henne med ett block av lera och be henne att skulptera en kopia av objektet till bäst av sin förmåga. Inte alla är en skulptör, så hennes inte kanske perfekt, har men henne försöka återskapa sin favorit Detaljer för objektet.

• Peka ut liknande objekt till den som du observerat tillsammans och be henne att beskriva hur två är olika och hur de är samma.