mynewspapers.net

Långsam matlagning en fläsk axeln

Långsam matlagning en fläsk axeln


Fläsk är en av världens mest populära livsmedel, i köket i nästan varje kultur och regionen. Rostad, grillad och grillade, eller mark för korv och hamburgare, fläsk är mycket mångsidig, en kulinarisk kameleont. Fläsk axeln är ett utmärkt exempel, med dess perfekt balans mellan fett och magert kött. En väl marmorerat axel kan vara långsam-rostade till söndagslunch, rökt som en skinka, mark för korv, eller långsamt kokt en smörig mjuk textur för amerikansk stil drog fläsk.

Instruktioner

Långsamt rostad fläsk axeln

• Skala och Grovhacka löken och morötterna. Putsa och tvätta selleri och hacka den grovt. Lägg grönsakerna i långpanna, att göra en säng om storleken på fläsk axeln. Värm ugnen till 120 grader C (250F).

• Värm en stor, tung stekpanna tills mycket varmt. Placera fläsk axeln i pannan och Bryn det på alla sidor, tills den är väl brynt. Överför köttet till en ren skärbräda.

• Häll 125 ml (1/2 dl) vatten i het panna och swish runt, skura kraftigt med en träsked att få alla de läckra bruna safter. Häll i långpanna.

• Skär vitlöksklyftorna i flisor och stud frikostigt steken med dem. Krydda steken lätt med salt och peppar. Placera den noggrant på bädd av grönsaker, i stekpannan. Täck med den pannan lock eller ett ark med aluminiumfolie.

• Stekt axeln i fyra timmar, sedan bort beläggningen och kontrollera dess inre temperatur. Fläsk anses säker på 71 grader C (160F) och inre bindväv är fullt gelatinised på 85 grader C (185F). Detta är önskad temperatur. Den lägre temperaturen blir saftigare, desto högre kommer att ha en något mer läckra munkänsla.

• Tillbaka steken till ugnen tills önskad temperatur uppnåtts. Beroende på storleken på steken och riktigheten i den ugnstemperatur, kan detta vara allt från fyra till tio timmar. Låt köttet vila i 10 minuter före styckning och servering. Sila och skumma fettet från pannan juice, och använda dem för att göra sås eller sås.

Långsam spis eller grill drog fläsk

• Päls fläsk axeln rikligt med torr eller klistra in Grill krydda blandningen, som anges i instruktionerna för märket du har valt. Kylskåp fläsk i minst 12 timmar eller upp till två dagar, för att ge kryddor tid att tränga in i steken.

• Belastning grillen med kol och wood chips enligt sina instruktioner, och ljus. Stabilisera temperaturen vid ca 90 grader C (200F) och placera beredd fläsk axeln mitt i rosten. Stäng den grill locket. Om med en långsam spis, förvandla det till inställningen "låg", sätt in steken och täck med locket.

• Övervaka temperaturen av grill ofta, under den första timmen, och ibland efter att. Koka i 8-12 timmar, tills innertemperatur är 90 grader C (200F). Om du använder en långsam spis, sväng fläsk axeln efter fem timmar. Koka i sex till 12 timmar, tills samma temperatur har uppnåtts.

• Ta bort axeln från grill eller långsam spis. När det har svalnat tillräckligt för att hantera, ta försiktigt bort ytan fett sockeln, och några andra stora bitar av fett. Dra resten i stora strimlor, och servera med ett val av grill såser och smårätter.