mynewspapers.net

Landskapsplanering idéer med återvunnet material

Landskapsplanering idéer med återvunnet material


Att skapa ett vackert och naturligt landskap kräver noggrann planering, hårt arbete och rätt material. Målet är sammanslagning av olika element för att skapa en estetiskt tilltalande och funktionella landskapsdesign som behåller ett naturligt utseende. Även om många landskapsskötsel projekt har slutförts med nyligen köpt material, är det möjligt att skapa attraktiva landskap med återvunnet material också. Återvunnet landskapsskötsel material är lätt att hitta, miljövänligt, Billigt och kan användas i en mängd olika landskapsplanering program.

Trädgård stigar

Ingenstans kan återvunnet material komma till bättre användning än trädgårdsgången. En enkel bädd av krossad tegel eller kalksten är ett kostnadseffektivt och miljövänligt alternativ till dekorativa landskapsarkitektur småsten. Skapa en ny trädgård väg genom att åter lägga trädgårdsplattor från en annan fastighet och sedan fylla i områdena mellan trädgårdsplattor med krossad tegel, krossad kalksten eller nedbrutet granit. Strimlad trä som ungefär 2 inches tjock och kantad med gamla slipers gör en naturlig trädgårdsgång, men den bryter med tiden och måste återställas. Använda gamla tegelstenar återvunnet från bygg- och platser som asfaltläggare för att skapa attraktiva och hållbara vägar och uteplatser.

Upphöjda rabatter

Upphöjda rabatter gränsar med gamla slipers showcase blommande växter till full effekt. Skapa en kant av slipers och fyll i blomma sängen med ekologiskt plantmaterial, helst kompost tillverkad av återvunnet gräsmatta och ekologisk mat avfall. Om utrymmet tillåter, kan en tvådelad blomma säng vara en dramatisk tillägg till alla landskap projekt. Små stödmurar för upphöjda rabatter kan också konstrueras med återvunnet tegel eller fieldstones.

Träkonstruktioner

Många landskapsskötsel projekt inkluderar träkonstruktioner som däck eller staket. Trä/plast sammansatta virke är tillverkad av återvunnet trä fibrer och plast och är ett alternativ till behandlat virke för dessa applikationer. Sammansatta virke är väderbeständig, vattenavvisande och insekt resistenta.

Kompost runt träd, buskar och blommor

Gummi mulch är skapad av fragmentering och slipning skrot däck till granulat. Detta attraktiva och hållbara material ser bra ut runt buskar, träd och blomrabatter. Gummi kompost inte locka insekter, upplösas eller försämra, och tillåter vatten och näringsämnen i samtidigt nedslående ogräs tillväxt. Den initiala kostnaden för gummi kompost kan vara hög men det är en engångs investeringar som, till skillnad från cedar chips och vissa andra organiska täckningsmaterial, inte kräver årlig ersättning. Krossad tegel eller kalksten gör en lämplig övre luckan eller kompost runt planteringar. Båda material tillåter fukt i och motverka ogräs tillväxt och insekter och tillför intressant färg till området.

Kantning

Använda tegel, stenar eller kompositmaterial till kanten blomma och buske sängar. Kantning håller plantmaterial på plats och förhindrar invasiva ogräs eller gräs kommer in blomsterrabatt.

Kompost

Kompost är ultimat återvunnet landskapsskötsel material. Tillverkad av ekologisk gård och matavfall, är kompost en rik, miljövänlig och förnybar näringsmedium lämpliga för nästan alla växter som landskapsarkitektur.