mynewspapers.net

Landskapsplanering Idéer för en wraparound veranda

Landskapsplanering Idéer för en wraparound veranda


Medan wraparound veranda är vanligen förknippas med landshus, är de önskvärda funktioner för varje hus där husägare vilja sitta och njuta av panoramautsikt. Till skillnad från standard verandor som är endast på framsidan av huset, täcker en wraparound veranda 2 eller fler sidor av huset. Villaägare kan njuta av verandan utan avbrott; När solen träffar en sida för hårt, kan de flytta till en annan, skuggade sida.

Gräsmatta

Om verandan är låg på marken, som endast ett enda steg hög, kanske verandan inte har en krasch barriär. Människor kan få tillgång till alla sidor av verandan istället att använda en enda uppsättning trappor. Om verandan är omgiven av blomsterrabatter, begränsas denna lättillgänglighet. Helt enkelt lämna kanterna på verandan klar så att endast gräsmattan leder upp till verandan. Detta skapar ett rent utseende ända upp till verandan. Om gården och veranda tycks sakna färg, plantera blommor i krukor placerade runt verandan. En planter på vardera sidan av varje veranda kolumn gör en stor färgstänk utan blockera tillgång till verandan.

Gallret

Om verandan är förhöjd, är det troligt att du kan se under verandan, som vanligtvis är en oönskad funktion. Denna karga lucka kan döljas med billig galler kryssade på undersidan av verandan. Gallret kan målas för att matcha färgerna i huset för en sömlös landskapsdesign. Vit är en bra färg val eftersom det går med någon färg och ger en neutral palett för landskapsdesign. Plantera en blomsterrabatt längs verandan; färgerna på växterna kommer att stå ut ljust framför vita galler. Välja blommor som växer inte högre än gallret om du vill det gallret för att sticka ut i din design.

Buskar

Om din wraparound veranda är flera fot hög, växt buskar som växer till höjden av altan golvet eller veranda järnväg. Detta band verandan med marken, att göra verandan verkar mer som en del av landskapet. Buskar som fungerar bra inkluderar juniper, firethorn, buxbom, brinnande buske, abelia, forsythia, rhododendron och azalea. Även om verandor åtnjuter mestadels under de varma månaderna, var noga med att plantera några vintergröna buskar så verandan är alltid accentuerat med gröna blad. Linje den främre gångvägen med buskar samt och verandan kommer att blanda med gården och visas mer inbjudande till gäster.

Hängande korgar

Landskapsplanering innebär inte bara marken kring en wraparound veranda; verandan själv nytta av några växter också. Köpa hängande korgar för blommor att hänga mellan kolumnerna veranda runt verandan. Du kan använda samma blomman runt verandan eller suppleant 2 olika blommor för lite mer mångfald av färg. Växter som du hittar ofta i Amplar inkluderar petunior, penséer, begonias, pelargoner, calibrachoa, ormbunkar, vandrande juden, fuchsia, lantana och impatiens, bland andra. Läs växt hand instruktioner noga och välj endast växter som kommer att frodas i din USDA härdighet zon.