mynewspapers.net

Landskap designidéer för en gårdsplanen

Landskap designidéer för en gårdsplanen


Gården har inte längre att vara en sträcka av gräsmatta slutar vid ytterdörren. Din trädgård kan avslöja så mycket om din smak som färgen du målar huset. Det kan vara inställningen för en liten woodsy damm, en asfalterad och anlagda innergård eller familjens gård-- men hålla höns i trädgården.

Gårdsplanen gård

Arbete landet. spara pengar; äta hälsosam mat. Nytt Tänk din gårdsplanen som grönsaksland och fruktträdgården och förlora det gödselmedel-, bekämpningsmedel-, vatten-intensiva gräsmatta. Det finns bara två varningar för gårdsplanen trädgårdsmästare: lokala förrättningar och curbvädjan. För att hålla Lokalerna från ser något tilltufsad, landskap din gård. Plantera träd längs omkretsen och forskning sorterna som är mest kompatibel med din sol och klimat förhållanden. Espaliered fruktträd längs ett staket är en vacker kant och lämna rummet och tända för trädgård sängar. Centrera ett små och attraktiva fruktträd på gården och utstråla blandade grönsaker, ört och blomma sängar ut från det som ekrarna på ett hjul. Plantera örter och skugga älskare närmast centrum trädet, grunden för huset och gränsen träden, om dessa områden är mindre solig. Lämna-vete och majs för bakgård trädgård. Använda attraktiva spaljéer och behållare som glaserade jordgubbar keramikkrukor göra din gårdsplanen en ätligt, visuell fest.

Våt och vild gårdsplanen

Sätta en fontän, damm eller vattenfall i din gårdsplanen, lägga till några bra belysning och ändra det hela tillvägagångssättet till ditt hus. Även en mycket liten hus post kan stödja en fristående fontän. Omger det med en ring av ormbunkar eller en formell rabatt---ska du suppleant vårblommande och tidiga och sena sommaren-blommande växter att undvika kala fläckar. Skapa en damm på framsidan och lägga till ett vattenfall för att hålla den livliga och kolsyrat. Sjunka en liten industriell plast damm bassäng på gården och köra PVC-rör för vatten och utomhus makt från bassängen till källan. Landskap i ytterkanten så dammen är synliga men verkar vara en naturlig del av miljön. Vacklade stenar med mossa och låga gröna växter kommer att dölja behållarens kant. En nedsänkt potten hålla gräs är ett perfekt gömställe för att besöka grodor.

Estate-stil post

Behandla din gårdsplanen som en innergård. Gränsa det med en låg mur av staplade stenar eller stuckatur. Längs väggen växten klättring vinrankor, prydnadsgräs, små träd, bambu eller yviga buskar. Inuti den gröna väggen, skapar en rymlig, svängda rabatt och ta en cue från din arkitektur att plantera antingen stuga trädgård blommor, kaktusar, ananasväxter eller blommande buskar. Följ blomsterrabatt kurvan med en asfalterad gångväg av gamla tegel, "broken" Gatsten eller grus och plantera en gräsmatta i centrum med en liten fontän, om utrymmet tillåter.