mynewspapers.net

Laminatgolv lägga till andrahandsvärdet på ett hem?

Laminatgolv lägga till andrahandsvärdet på ett hem?


Laminatgolv är vacker, tålig och ett bra alternativ till traditionella trägolv eller heltäckningsmattor. Men när du vill sälja, är många husägare osäker på om laminatgolv kommer att öka värdet på hemmet. Svaret är beroende av ett antal faktorer, såsom den nuvarande golven och det potentiella köpare söker efter i ett hem.

Fördelar

Det finns många fördelar med att laminatgolv som kan öka dess värde till potentiella husköpare. Laminatgolv är extremt tålig och motstår repor, som kräver mindre långsiktiga underhåll. Även laminat är fläcktåliga och golvet färgen blekna inte, vilket innebär att laminat även i solbelysta områden, kommer att behålla sin skönhet. Detta är ett definitivt plus för köpare. Laminat är billigare än trägolv också, så säljare ute efter för att öka den visuella intryck av hemmet kan göra det utan en enorm kostsam investering.

Nackdelar

Det finns flera fördelar att installera laminatgolv, finns det vissa nackdelar också. Homebuyers föredrar ofta naturliga byggnadsmaterial som trä och sten och laminat golv, inte värderas så som lövträ i bostadsmarknaden. Laminatgolv också tenderar att vara bullrigare än andra former av golv och absorberar inte ljud också. Laminat kan enkelt varp i områden med hög vattenhalt. Medan detta gäller också för trägolv, är trägolv reparerbar, medan omfattande skador för att plasta behöver bytas.

Säljaren överväganden

Beslutet att installera laminatgolv faller rakt på säljaren. Om den nuvarande golven av hemmet är i oordning eller skadad, ersätta den med laminat kommer att öka värdet för hem. Om mattan eller ädelträ är i relativt gott skick, är det dock inte tillrådligt att byta ut golv med laminat som detta inte skulle avsevärt förbättra utgångspriset. Också, trägolv är att föredra framför många köpare, så reparera ett skadat trä golv, snarare än ersätta den med laminat skulle göra bra finanspolitiska känsla i det långa loppet.

Nedersta raden

Laminatgolv, i gott skick, förbättrar värdet på bostad över traditionella heltäckande mattor. Trägolv är dock fortfarande mer värdefullt att potentiella köpare än laminatgolv. Överväga villkora av golv, på bekostnad av att reparera eller ersätta den aktuella våningen och övergripande estetisk fördel laminat skulle föra hem innan man beslutar att installera laminat. Också titta på andra bostäder som säljs i ditt område, och deras golv kan hjälpa dig att bestämma vad köpare letar.