mynewspapers.net

Lågväxande vintergröna buskarVintergröna buskar som inte växer mer än ett par fot lång göra utmärkta marktäckande växter. I många fall får du tillgång till lågväxande vintergröna buskar som stiftelsen växter i ditt hem, så länge de kan tåla komprimerade marken och halvskugga. Lågväxande vintergröna buskar kommer i en mängd arter och varierande egenskaper, med några blommande och producera frukt, öka deras attraktionskraft.

Littleleaf Cotoneaster

Littleleaf oxbär (Cotoneaster microphyllus) växer bara 2 till 3 fot lång och denna vintergröna kan du skapa en levande matta av lövverk. Littleleaf cotoneaster är härdig så långt norrut som amerikanska jordbruksdepartementet härdighet zon 5. Buske funktioner bladen 1/2 tum lång som besitter en hårig undersida. Blommorna på våren är små och vita, vilket resulterar i en liten rund röd frukt till sommaren. Littleleaf cotoneaster gör bra i fuktig jord som har bra dränering och är ganska tolerant av torka.

Sargent Juniper

Sargent Juniper är en sort av kinesiska enar (Juniperus chinensis), utformad för att vara en lågväxande arter lämplig som en marktäckare. Sargent juniper äger blågrönt bladverk och producerar lila-färgade bär av hösten, enligt Cornell Cooperative Extension. Sargent juniper kan spridas lika bred som 8 till 10 fot i vissa fall, så att du kan plantera dem i siffrorna för att täcka ett stort område. Sargent juniper kan tolerera saltstänk och varma temperaturer.

Camby Paxistima

Camby paxistima (Paxistima canbyi) är en många skaft marktäckande buske som återstår endast en fot hög när den är fullt utvecklad. Native till delar av centrala Appalacherna i Virginia och West Virginia, Camby paxistima har mörka vintergröna bladen inte längre än 1 tum. Busken kan överleva i jord med högt pH-nivåer och gör bäst när marken är något fuktig. Camby paxistima behöver lite vård väl fastställts. Förutom att vara ett bra val av marktäckande, kan du använda den för att fylla luckorna mellan andra större evergreens eller i trädgård med stenar.

Östra tuja dvärg sorter

Östra arbor vitae (Thuja occidentalis) i sin naturliga form kan växa 50 fot lång, men trädgårdsodlare utformade ett antal dvärg sorter. En är Bobozam, en art som i tid utvecklar till en rundad form, ger busken Smeknamn av Mr bowlingklot. Denna vintergröna buske är tät, men kräver ingen beskärning att behålla sin form. Det inte växer något längre än 3 fot, hävdar University of Connecticut växt databasen. Hetz Midget och lilla pärla är två andra dvärg hybrider av östra arbor vitae, både lågväxande och vintergröna.