mynewspapers.net

Lågväxande perenna blommor

Lågväxande perenna blommor


Lågväxande perenna blommor göra utmärkt gränser till skogsmarker och perfekta kanter på trottoarerna. De också fungerar bra i framsidan av buskar, eller odlade i den främre delen av en trädgård. De finns i många olika färger och stilar. Plantera en mängd lågväxande Blommor fleråriga för Blom som varar från våren att falla.

Moss rosa

Lågväxande perenna blommor


Moss rosa, även känd som moss phlox, är en våren blunder. Moss phlox växer till 5 inches hög och gillar skugga, men tål solen. Dess små blommor kommer i rosa, röd, vit, lavendel och blå. Moss phlox, vilka mattor låg, föredrar något surt och sandig jord.

Viola

Viola, en annan våren blunder, kommer i flera olika varianter. Johnny-Jump-Up är en tricolour viola som liknar en miniatyr pansy; den växer från 6 till 12 tum hög. Johnny-Jump-Up gör bra i en rock trädgård, men tenderar att gå över styr. Florister växer ofta söta violett. Dessa kan endast planteras utanför i zoner 6 till 10, sydstaterna. De ökar från 6 till 10 inches lång och är starkt doftande. Viola föredrar rik trädgårdsjord och några skugga.

Lily-of-the-Valley

Lily-av-den-dalen börjar blomma av slutet av våren eller försommaren. Det insisterar på fukt och rik, sur jord. Det krävs också delvis till tung skugga. Lily-of-the-Valley växer till ca 8 inches tall och har små, vita, klockformade blommor som är starkt doftande. Det kommer att växa under stora träd. Det är en varning till denna fina blomma: det är giftiga.

Kranar Bill Geranium

Om kranen är bill geranium är en större växt, att nå 8 till 12 inches och sprider sig upp till 2 fot i diameter, är det rekommenderar för den främre av en kantlinje eller i anslutning till trädgården banor. Sorter finns i rött, rosa, vit, lavendel och lila och de flesta blommar hela sommaren. De gillar sol och fukt.

Timjan

Lågväxande perenna blommor


Det är en ört, anses timjan också en prydnadsväxt. Mamma-av-timjan växer 3 inches hög och är täckt i lila-rosa blommor hela sommaren. Rekommenderas som en marktäckare eller för att dekorera terrasser. Citron timjan växer 8 inches tall med små rosa blommor som blommar i juni. När krossade, avger bladen en lemony doft.

Dvärg Aster

Dvärg aster är en höst blunder. Astrar varierar i storlek från några inches till nästan 6 fot, så vara säker på att få en dvärg aster. Höstaster rekommenderas för en perenn gräns och kommer i en mängd olika färger, inklusive djupt blå. Astrar föredrar att odlas i solen.

Sedum

Sedum är en annan höst blunder. Lågväxande sedums rekommenderas för rock trädgårdar och marken täcker omfattar Kamschatca sedum, trådiga fetknopp och drakblod. Kamschatca sedum gillar att släpa över stenar; de är attraktiva på väggarna. De har mycket liten, gul-orange blommor och deras blad brons i höst. Den trådiga fetknopp har vintergröna blad och klargula blommor. Drakblod har ljusa röda blommor och dess blad vända rödaktig i höst. Sedums är lätta att odla och föredrar torr jord.