mynewspapers.net

Lågt växande perenn pelargoner

Lågt växande perenn pelargoner


Perenn pelargoner bär föga likhet med att de krukväxter årliga pelargoner (Pelargonium) som deras namn. Det finns många olika arter av perenna pelargoner, några korta, lite lång, men en sak de alla har gemensamt är deras charmiga växtsätt. De bildar lös högar av attraktiva bladverk som är toppad med fem-petalled blommor, vanligen i början av sommaren. Alla lågväxande pelargoner som anges här är härdiga till US Department of Agriculture zon 4, med undantag av Renard's geranium, härdig till zon 5.

Blodiga Cranesbills

Geranium sanguineum kallas röd pelargon eller blodig Midsommarblomster magentafärgad-rött blommor och intensiv röd höst lövverk. Blodiga cranesbills växa 9 till 12 inches tall men dubbelt så bred spridning. De växer bäst i halvskugga men tål full sol om vattnade väl. Sorten herdar varning växer 4 till 6 inches lång med rosy-rosa blommor.

Pyreneiska Midsommarblomster

Pyreneiska cranesbills (G. endressii) är Europeiska infödingar som förblir vintergröna i delar av USA som Pacific Northwest. Djupt flikiga bladen bildar en fördelande dunge 12 till 15 inches hög. Pyreneiska cranesbills har länge blommande, varar på sommaren i cool-sommar klimat. Olika Wargrave rosa växer 15 inches tall med en stor spolning av lax-rosa blommor i slutet av våren och därefter sporadiskt blommar under resten av säsongen.

Lila Geranium

Den lila geranium eller Midsommarblomster (G. himalayense) växer 9 till 18 inches lång och lika bred. Denna pelargon är ett bra val för rock trädgårdar, även om det behöver halvskugga i varma områden att hålla sitt utseende under hela säsongen. Arten har lila-rosa blommor med en vit centrum, även om det är en vit-blommiga form tillgänglig kallas Alpinum och en dubbel-blommiga, lila sorten heter Plenum. Bladen på lila pelargoner turn orangeröda på hösten.

Bigroot Midsommarblomster

Kallas även den doftande Midsommarblomster på grund av dess doftande blad, bigroot geranium (G. macrorrhizum) har stora blad men stannar under 18 inches i höjd. Violett, vit eller rosa blommor visas i slutet av våren i lösa klasar. Denna typ av perenna geranium är särskilt toleranta mot torra jordar, så det är en bra marktäckare under träd och buskar. Bevans utbud är en populär sort med lila-röda blommor och Spessart har djupt rosa blommor och prålig fröställningar på hösten.

Renard's Geranium

Renard's geranium (G. renardii) har några av de mest intressanta blommorna bland de perenna pelargoner. Stor vit eller svagt blå blommorna har distinkt lila vener och spårat kronblad. Renard's geranium växer bra i full sol och är ett bra stenpartier exemplar.