mynewspapers.net

Lägga till vatten till en fiskdamm

Lägga till vatten till en fiskdamm


Du kan behöva fylla upp din damm med vatten om din bakgård damm blir låg. Om din damm blir för låg, kan det göra din fisk känner sig obekväm eller inte ge dem tillräckligt med utrymme. När du lägger vatten till din damm, är det viktigt att du använder rätt typ av vatten och sätta i lämplig mängd. Felaktigt att lägga till vatten till en damm kan leda till fisk sjukdomar, smutsigt vatten eller dödsfall bland din fisk.

Instruktioner

• Räkna ut vilken typ av vatten du använder i din damm och få mer av att vatten. När tillsats av vatten till din damm är det viktigt att använda samma typ av vatten med samma näringsämnen och kemikalier i det. Du kan ha vatten med klor eller kloramin i det, eller du kan behöva använda brunnsvatten.

• Ta din extra vatten till samma temperatur som vattnet i dammen. Använd en termometer för att kontrollera temperaturen i damm vatten och kyla det nya dammen vattnet till denna temperatur genom att placera den i kylskåp eller värma upp nya vattnet genom att placera den i direkt solljus.

• Beräkna fem procent av den ursprungliga mängden vatten du har använt för din damm. Dela upp det nya dammen vattnet in i steg om fem procent och Ställ dem åt sidan.

• Lägg ett steg fem procent långsamt varje dag. Aldrig överstiga fem procent per dag. Du kan göra detta genom långsamt rann vattnet i dammen under hela dagen, eller lägga till en liten mängd vatten i dammen varje timme.